Βιβλίο
Θεωρίες του εθνικισμού
Μία κριτική προσέγγιση

Umut Özkirimli
Μεταφραστής: Ιουλία Πεντάζου
Επιμελητής: Αλέξης Ηρακλείδης
Αθήνα
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 317
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-08-0549-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Theories of Nationalism: A Critical Introduction
Σημειώσεις: Προλεγόμενα: Αλέξης Ηρακλείδης.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.35€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-10-2011)
Περίληψη:

Ο Umut Ozkirimli, ο οποίος ανήκει στη νεότερη γενιά μεταμοντέρνων μελετητών του εθνικισμού, αποφεύγει να προαγάγει μία από τις υφιστάμενες θεωρίες και δεν επιχειρεί να θεμελιώσει μία νέα θεώρηση. Κύριος στόχος του είναι η σε βάθος κριτική παρουσίαση των θεωρήσεων περί εθνικισμού και το εγχείρημά του είναι άκρως επιτυχές. Το ανά χείρας πόνημα δικαίως θεωρείται ως το καλύτερο βιβλίο του είδους στη διεθνή βιβλιογραφία. Γι' αυτό άλλωστε και κρίναμε απαραίτητο να εκδοθεί και στα ελληνικά.

Ο Umut Ozkirimli αρχίζει το βιβλίο του με μία επιτυχή παρουσίαση των καταβολών του εθνικισμού στα πλαίσια του Διαφωτισμού και του Ρομαντισμού... Ο κύριος όγκος της μελέτης αφιερώνεται στον μοντερνισμό και στον εθνοσυμβολισμό και στη μεταξύ τους έριδα, καθώς και στις πιο πρόσφατες μεταμοντέρνες και άλλες κριτικές θεωρήσεις που αναλύονται διεισδυτικά. Πρόκειται για έργο σταθμό και η ελληνική του έκδοση θα συμβάλει αναμφίβολα σε μία γόνιμη συζήτηση στην Ελλάδα.

(από τα προλεγόμενα της ελληνικής έκδοσης)

Μέχρι την έκδοση αυτού του βιβλίου, του Τούρκου πολιτικού επιστήμονα Umut Ozkirimli, έλειπε μία σε βάθος μελέτη των κυριότερων θεωριών, εν είδει κριτικής θεώρησης...

Κριτικές - Παρουσιάσεις: