Βιβλίο
Διεθνής οικονομική
Θεωρία και πολιτική

Paul R. Krugman
Maurice Obstfeld
Μετάφραση: Γιάννης Λαντούρης
Μετάφραση: Γιάννης Δουλφής
Μετάφραση: Στέλιος Πανταζίδης
Επιμέλεια: Νικολίνα Κωστελέτου
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 3
2011
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1995
σ. 1093
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-218-738-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: International Economics: Theory and Policy
Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Σημειώσεις: Αναθεωρημένη έκδοση. Πρόλογος: Νικολίνα Κωστελέτου.
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 95.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-10-2011)
Περίληψη:

Το βιβλίο των διάσημων οικονομολόγων P. R. Krugman και M. Obstfeld, καθηγητών στο Princeton University και στο University of California, Berkeley, αντίστοιχα, είναι το πιο διαδεδομένο σύγγραμμα που χρησιμοποιείται στο μάθημα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και του διεθνούς εμπορίου.

Για την αναθεωρημένη αυτή έκδοση του βιβλίου, οι συγγραφείς προχώρησαν σε μια εκτενή ανασύνθεση πολλών κεφαλαίων σύμφωνα τόσο με τις θεωρητικές εξελίξεις στο πεδίο, όσο και με τις πιο σύγχρονες πρακτικές εφαρμογές τους.

Πέραν αυτών των δομικών αλλαγών, το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί με τρόπο που να παρακολουθεί την επικαιρότητα. Μελετώνται έτσι, μεταξύ άλλων: η μεταφορά συντελεστών διεθνώς, οι συνέπειες της αποτυχίας των συζητήσεων της Doha, ο ρόλος των εξωτερικών οικονομιών στο διαπεριφερειακό εμπόριο, οι ασιατικές αγορές μη εκτελεστών προθεσμιακών συμβολαίων συναλλάγματος, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2007 εξαιτίας των επισφαλών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Περιλαμβάνονται μελέτες περιπτώσεων, διαγράμματα, περιλήψεις, προβλήματα για επανάληψη, που διευκολύνουν την εκμάθηση και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φοιτητών, βοηθώντας τους να εμπεδώσουν το περιεχόμενο των πανεπιστημιακών διαλέξεων.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του βιβλίου στο www.kritiki.gr/krugman, όπου διατίθεται ένα ευρύ φάσμα βοηθητικού υλικού για την υποστήριξη της μελέτης και της διδασκαλίας.