Βιβλίο
Οικονομικά εγκλήματα στις επιχειρήσεις
Πρόληψη, διερεύνηση, αποτροπή

Μαρία Κραμβιά - Καπαρδή
Χρίστος Τσολάκης
Μεταφραστής: Γιώργος Β. Γεωργίου
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 355
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-218-760-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Σημειώσεις: Πρόλογος: Νέστωρ Ε. Κουράκης. Επίλογος: Ηλίας Στεφάνου.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 28.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 14-11-2011)
Περίληψη:

Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, όπως αυτή που διανύουμε, η διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων συνήθως εντείνεται, με σημαντικό κόστος, άμεσο και έμμεσο, για τους οργανισμούς. Το βιβλίο "Οικονομικά εγκλήματα στις επιχειρήσεις" προσεγγίζει το οικονομικό έγκλημα κυρίως υπό το πρίσμα της ανίχνευσης και παρεμπόδισής του, προσφέροντας τις απαραίτητες δικλείδες (πολιτικές και διαδικασίες) για την πρόληψη της επαγγελματικής απάτης.

Γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη, ιδιοκτήτες και μετόχους επιχειρήσεων, νομικούς, λογιστές, εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές, ανακριτές και άλλους φορείς ανίχνευσης του οικονομικού εγκλήματος, όπως επίσης σε φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής καθώς:

- Περιλαμβάνει θεωρίες και πραγματικές υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα.
- Παραπέμπει στις αιτίες που ενδεχομένως παρακινούν ένα άτομο να προβεί στη διάπραξη απάτης.
- Παραθέτει και επεξηγεί τις τρεις κατηγορίες επαγγελματικής απάτης (διαφθορά, ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων και παραποίηση οικονομικών καταστάσεων), όπως και τις μεθόδους διάπραξής τους.
- Αναφέρει πληθώρα πραγματικών υποθέσεων επαγγελματικής απάτης.
- Εισηγείται τρόπους αποτροπής οικονομικών εγκλημάτων, καθώς και τις καλύτερες πρακτικές διερεύνησής τους.

"H διαφθορά είναι τόσο παλιά όσο οι οικονομικές συναλλαγές... Σήμερα έχει εξελιχθεί σε οικονομική επιδημία... Το σύγγραμμα των Κραμβια-Καπαρδή και Τσολάκη αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διερεύνηση, τεκμηρίωση και πρόληψη της διαφθοράς στη χώρα μας."
(Κώστας Μπακούρης, πρόεδρος του οργανισμού "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς")

"Η συστηματική ανάλυση της Μαρίας Καπαρδή και του Χρίστου Τσολάκη αποτελεί πολύτιμο πρακτικό εργαλείο για την ουσιαστική συμμόρφωση των επιχειρήσεων στα σύγχρονα εθνικά και διεθνή κανονιστικά πρότυπα για την καταπολέμηση της οικονομικής εγκληματικότητας, θωρακίζοντας τις κοινωνικές δομές και ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό. "
(Σταύρος Κάτσιος, αν. καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Οικονομικού Εγκλήματος, διευθυντής GeoLab, Ιόνιο Πανεπιστήμιο)

"Το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών σε μια περίοδο που το οικονομικό έγκλημα προσλαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις."
(Στέφη Δράκου, γενική διευθύντρια, Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου)