Βιβλίο
Παιδιά με ειδικές ανάγκες
Μία εισαγωγή στην ειδική εκπαίδευση

William Lee Heward
Μετάφραση: Χαρά Λυμπεροπούλου
Επιμέλεια: Αγγελική Δαβάζογλου
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κόκκινος
Αθήνα
Τόπος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 821
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-499-004-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Exceptional Children: An Introduction to Special Education
Επιστημονικές Εκδόσεις
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 90.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-12-2011)
Περίληψη:

Η ειδική αγωγή είναι μία ατέλειωτη ιστορία ανθρώπων.

- Είναι η ιστορία ενός νηπίου με πολλαπλές αναπηρίες που επωφελείται από υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης.

- Είναι η ιστορία ενός παιδιού με νοητική καθυστέρηση του οποίου οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι συμμετέχει στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες με τους συνομηλίκους του.

- Είναι η ιστορία ενός μαθητή γυμνασίου με μαθησιακές δυσκολίες που βοηθά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του να σχεδιάσουν ένα διδακτικό πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στις δυνατότητές του και αντιμετωπίζει τις αδυναμίες του.

- Είναι η ιστορία ενός χαρισματικού και ταλαντούχου παιδιού που δίνει νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα, του μαθητή λυκείου με εγκεφαλική παράλυση που μαθαίνει τα Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα και της νεαρής γυναίκας με διαταραχές όρασης που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο δικό της διαμέρισμα και χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο για να πάει στην εργασία της.

- Η ειδική αγωγή είναι, επίσης, η ιστορία των γονέων και των οικογενειών των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των εκπαιδευτικών και των επαγγελματιών που εργάζονται μαζί τους.

Το παρόν βιβλίο, στα 14 κεφάλαιά του, ξετυλίγει αυτή την "ατέλειωτη ιστορία ανθρώπων" με οδηγούς 18 έγκριτους εκπαιδευτικούς της ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, οι οποίοι καταθέτουν τις γνώσεις και την προσωπική τους εμπειρία που απεκόμισαν από το εξαιρετικά ποικιλόμορφο και δυναμικό πεδίο της ειδικής αγωγής.