Βιβλίο
Τα άγρια χόρτα στο πιάτο σας
Ένας πρακτικός οδηγός για να τα αναγνωρίσετε, μαζέψετε, μαγειρέψετε

Ρούλα Γκόλιου
Θεσσαλονίκη
Μαλλιάρης Παιδεία
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 187
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-457-469-8
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-12-2011)
Περίληψη:

Στο βιβλίο αυτό, που θα αποτελέσει πολύτιμο σύντροφο και σύμβουλο στις εξορμήσεις σας στη φύση, θα βρείτε:

- Φυτά που φυτρώνουν μόνο αυτοφυή και δεν καλλιεργούνται, όπως η βατομουριά.
- Φυτά των οποίων οι ήμερες ποικιλίες καλλιεργούνται, ενώ οι άγριες φυτρώνουν αυτοφυείς, όπως το ραδίκι, το αγριοκαρότο, η άγρια μέντα κ.ά.
- Περιλαμβάνονται επίσης δένδρα ή θάμνοι που φυτρώνουν αυτοφυείς και τρώγονται οι καρποί τους ή γίνονται μαρμελάδες, κομπόστες, λικέρ κτλ., όπως τα κράνα, τα αγριοδαμάσκηνα κ.ά.
- Δέντρα ή φυτά που καλλιεργούνταν παλαιότερα, όπως η μουριά, και σήμερα τα βρίσκουμε ως απομεινάρια σε κήπους, χωράφια κ.α.
- Φυτά που τα φυτεύουμε στους κήπους μας ως διακοσμητικά, αλλά δε γνωρίζουμε ότι τρώγονται, όπως ο καπουτσίνος, ο αγριοπανσές, η καλέντουλα κ.ά.
- Φυτά που φυτρώνουν στον κήπο μας και τα θεωρούμε ζιζάνια, όπως η γλιστρίδα. Για το κάθε φυτό θα βρείτε:
- Μικρή εισαγωγή με πληροφορίες για το πού φυτρώνει το φυτό;
- Ιστορία: Κάποια ιστορικά στοιχεία που συμπληρώνουν την εικόνα του φυτού.
- Περιγραφή του φυτού που θα σας βοηθήσει στην αναγνώρισή του.
- Κουζίνα: Δίνονται πληροφορίες για το ποια μέρη του φυτού τρώγονται και πώς χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, σε φαγητά, σαλάτες, τουρσιά, κομπόστες, γλυκά, ποτά, σνακς, ως αρωματικά ή καρυκεύματα.
- Ιδιότητες: Δίνονται πληροφορίες για τα κυριότερα συστατικά τους και τις κυριότερες ιδιότητες και επιδράσεις τους στον οργανισμό, κυρίως όταν τρώγονται και όχι όταν χρησιμοποιούνται ως φάρμακα, σε αφεψήματα κτλ.
- Άλλες χρήσεις: Δίνονται πληροφορίες για κάποιες άλλες χρήσεις των φυτών που είναι καλό και χρήσιμο να γνωρίζουμε.