Βιβλίο
Αλτάι

Wu Ming
Μετάφραση: Ειρήνη Δουλάμη
Αθήνα
Εξάρχεια
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 541
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-98834-8-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Altai
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-12-2011)
Περίληψη:

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον επίλογο του "Εκκλησιαστή".

Οι Wu Ming, η κολεκτίβα συγγραφέων που στο ξεκίνημα της υπέγραφε ως Luther Blissett, επιστρέφουν στον κόσμο του πρώτου μυθιστορήματός τους. "Τι είδους σημάδι είναι η εμφάνιση του ουράνιου τόξου, όταν δεν έχει βρέξει και η ατμόσφαιρα είναι ξηρή και καθαρή; Είναι σημάδι ότι η γη θ' αρχίσει να τρέμει κι ολόκληρος ο κόσμος να κλυδωνίζεται."

Βενετία, 1569 μ.Χ. 'Ενας υπόκωφος θόρυβος τραντάζει τη νύχτα, ο ουρανός βάφεται κόκκινος και κρέμεται βαρύς πάνω από τη λιμνοθάλασσα. Το Ναυπηγείο καίγεται, το κυνήγι του ενόχου ξεκινάει. Ένας πράκτορας της Γαληνότατης, που 'χει αλλάξει την πίστη του σαν να 'ταν πουκάμισο, δραπετεύει χαμένος προς την Ανατολή. Η Κωνσταντινούπολη θα είναι ο τελικός του προορισμός. Στο αποκορύφωμα της οθωμανικής ισχύος, θα γνωρίσει τον εχθρό και το φόβητρο της Ευρώπης, τον ισχυρό Εβραίο που από το Βόσπορο εναντιώνεται σε δύο χιλιετίες καταπίεσης και προκαλεί ολόκληρο τον κόσμο, τον Τζουζέπε Νάζι.

Εν τω μεταξύ, από τα σύνορα της Αυτοκρατορίας, ένας άλλος άνδρας ξεκινάει το ταξίδι του για το τελευταίο του ραντεβού με την Ιστορία. Στο λαιμό του φοράει ένα νόμισμα, αναμνηστικό από το Βασίλειο των Τρελών. Επαναστάσεις, ίντριγκες, συγκρούσεις πολιτισμών. Καινούργιες μηχανές υποκινούν απρόσμενες δυνάμεις, συμπιέζουν το χρόνο και τον διαλύουν. Λευκωσία, Φαμαγκούστα, Λέπαντο: άνδρες και πλοία ορμούν προς την τελική σύγκρουση.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ανδρέας ΑνδριανόπουλοςΟ μυστηριώδης δέκατος έκτος αιώνας"The Books' Journal"34Αύγουστος 2013
Βασιλική ΧρίστηΈνα περιπετειώδες ιστορικό μυθιστόρημαwww.diavasame.grΙούλιος 2012
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΑλτάι"Το Ποντίκι"19/4/2012
Αρετή ΝταραδήμουΙταλική κολεκτίβα σε δράση"Ελεύθερος Τύπος"4/3/2012
Σπύρος ΤζουανόπουλοςΑλτάιΠεριοδικό "Βαβυλωνία"Μάρτιος 2012
Τιτίκα ΔημητρούλιαΙστορικό μυθιστόρημα από τέσσερα χέρια"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"26/2/2012