Βιβλίο
Ο σοσιαλισμός και ο άνθρωπος στην Κούβα

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
Μετάφραση: Ζωρζ Μεχραμπιάν
Μετάφραση: Θεόδωρος Μισαηλίδης
Μετάφραση: Μπάμπης Μισαηλίδης
Μετάφραση: Χριστίνα Ντεμίρη
Μετάφραση: Μαρία Πλέσσα
Μετάφραση: Νατάσα Τερλεξή
Αθήνα
Διεθνές Βήμα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 217
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-98194-7-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: El socialismo y el hombre en Cuba
Σημειώσεις: Περιλαμβάνει ομιλία του Φιντέλ Κάστρο για τον Τσε και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Εισαγωγή: Λουίς Μαδρίδ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.65€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-12-2011)
Περίληψη:

Τι είναι ο σοσιαλισμός; Είναι δυνατή η οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας; Ή μήπως είναι, όπως επιχειρηματολογούν οι εχθροί του, ενάντια στην "ανθρώπινη φύση";

Τα ερωτήματα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία μπροστά στην πραγματικότητα ενός καπιταλιστικού συστήματος που βυθίζεται όλο και πιο πολύ σε μια κρίση την οποία πληρώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις σελίδες αυτές βλέπουμε τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα να αντλεί από τις εμπειρίες του ως ένας από τους κεντρικούς ηγέτες της κουβανικής επανάστασης για να αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συλλογική τους προσπάθεια, μπορούν να μετασχηματίσουν τις οικονομικές βάσεις της κοινωνίας τους και, μέσα στη διαδικασία αυτή, να αλλάξουν και οι ίδιοι.

Ο Γκεβάρα έχει αφήσει μια αναντικατάστατη κληρονομιά για τους αγωνιστές του σήμερα που επιδιώκουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της ιστορικά αναγκαίας μετάβασης από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: