Βιβλίο
Χ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος, 2000: 2500 χρόνια αρχαίου ελληνικού δράματος:παράδοση και προοπτικές. ΧΙ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος, 2002: Θηβαϊκός κύκλος
Πρακτικά συμποσίων
X International Meeting on Ancient Greek Drama, 2000: 2500 Years of Ancient Greek Drama: Tradidion and Perspectives. XI International Meeting on Ancient Greek Drama, 2002: Theban Cycle: Symposia Proceedings

Συλλογικό έργο
Francisco R. Adrados
Ελένη Βαροπούλου
Σπύρος Βραχωρίτης
Hellmut Flashar
Helena Foley
Mary Louise Hart
Μαίρη Μάντζιου
Μιχαήλ Μαρμαρινός
Gregory McCart
Marianne McDonald
Παντελής Μιχελάκης
Αλίκη Μπακοπούλου - Χωλς
Dusan Rnjak
Wolfgang Storch
Pascal Thiercy
Μαίρη Τσούτη
Gonda A. H. Van Steen
J. Michael Walton
Νίκος Χουρμουζιάδης
Etel Adnan
Umberto Albini
Θόδωρος Αντωνίου
Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Horst - Dieter Blume
Peter Brown
Δημήτρης Δημητριάδης
Καίτη Διαμαντάκου
Αθήνα
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 483
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-88520-3-7
Σημειώσεις: Πρόλογος: Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-12-2011)
Περίληψη:

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, φιλοδοξώντας να συμβάλει με τον τρόπο του στη θεατρική, καλλιτεχνική και την πνευματική εν γένει δημιουργία και παιδεία έχει καθιερώσει τις Διεθνείς Συναντήσεις Αρχαίου Δράματος που επαναλαμβάνονται ανά διετία και διακρίνονται και χαρακτηρίζονται από την πολυπλευρικότητά τους: συμπόσια, θεατρικές παραγωγές, θεατρικά εργαστήρια και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Η συμμετοχή και οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις όχι μόνον ακαδημαϊκών και ερευνητών του αρχαίου δράματος αλλά και δημιουργών, σκηνοθετών, σκηνογράφων, ηθοποιών και ανθρώπων της τέχνης, προσδίδει στα συμπόσια ζωντάνια και αμεσότητα ενώ δίνει στους μετέχοντες τη δυνατότητα για γόνιμο διάλογο και προβληματισμό, ενισχύοντας διαλεκτικά τον επιστημονικό τους χαρακτήρα.

Στον ανά χείρας τόμο δημοσιεύονται τα πρακτικά των συμποσίων της Χ και XI Συνάντησης Αρχαίου Ελληνικού Δράματος που πραγματοποιήθηκαν το 2000 και το 2002 αντίστοιχα. Όπως και σε προηγούμενους τόμους πρακτικών, οι εισηγήσεις δημοσιεύονται στη γλώσσα που παρουσιάστηκαν.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)