Βιβλίο
Όλα είναι θέμα παιδείας
Εγχειρίδιο εκπαιδευτικής νομοθεσία: Έργο 2007-2009

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Αθήνα
Μίνωας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 798
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-481-384-1
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-12-2011)
Περίληψη:

"Η παροχή ολοκληρωμένης παιδείας στη γενιά που έρχεται είναι ο μόνος τρόπος να μεταβάλουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες και να οριοθετήσουμε εκ νέου ένα όραμα για τον σύγχρονο ελληνισμό, εντός και εκτός της Ελλάδας. Η παιδεία δεν ταυτίζεται μόνο με την εκπαίδευση, ούτε αναφέρεται μόνο στην κοινωνία και την οικονομία της γνώσης. Είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο. (...) Η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί τα κατεστημένα. Ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους μας ώστε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας αλλάζοντας τον εαυτό μας".

Με το βιβλίο "Όλα είναι θέμα παιδείας" ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης επιδιώκει κωδικοποιημένα να καταγράψει τη δουλειά που έκαναν όλες οι πολιτικές ηγεσίες τα προηγούμενα χρόνια και παράλληλα συντάσσει ένα εγχειρίδιο-οδηγό, που επιτρέπει στον αναγνώστη με ευκολία να προσφεύγει στη σχετική νομοθεσία που διέπει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κύριο μέλημα του κ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη τους δεκεπέντε μήνες σκληρής δουλειάς στο Υπουργείο Παιδείας (Σεπτέμβριος 2007- Ιανουάριος 2009) ήταν να συνδεθούν οι μεταρρυθμίσεις του με εφαρμοσμένες πολιτικές. Μεγαλύτερη σημασία δόθηκε στην αποτελεσματική διοίκηση, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι η σωστή εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων επιφέρει περισσότερα αποτελέσματα από την πομπώδη και επικοινωνιακή μεταβολή τους.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να διευκολύνει χρηστικά τον αναγνώστη -προστρέχοντας στις νομικές πτυχές- να μελετήσει τη δομή και τη λειτουργία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Παράλληλα, καταγράφεται και περιγράφεται όλη η δουλειά που έγινε την περίοδο Σεπτέμβριος 2007-Ιανουάριος 2009, και κατατίθενται προς αξιοποίηση νομικά κείμενα που είχαν προετοιμαστεί στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε.