Βιβλίο
Σιωπή ο βασιλιάς ακούει
Ένα musical για μικρά και μεγάλα παιδιά

Νίκος Κυπουργός
Θωμάς Μοσχόπουλος
Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Έσσλιν
Αθήνα
Μικρή Άρκτος
Αριθμός Έκδοσης: 2
2013
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2011
σ. 48
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8104-32-7
Σημειώσεις: Το έργο παρουσιάζεται εδώ με τη μορφή που παίχτηκε την βραδιά με τα "Μικρά Musicals", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 17 και 18 Ιανουαρίου 1994. Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος (με τη συνεργασία του συνθέτη).
Περιέχει: CD. Μουσική: Νίκος Κυπουργός. Ερμηνεύουν: Τίνα Μαλακατέ (Μούσα), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Βασιλιάς), Γιάννης Σαμσιάρης (Μουσικός).Την Ορχήστρα ALEA III της Βοστώνης διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-02-2014)
Περίληψη:

Ο βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποια μουσική κι αν του παρουσιάζει ο μουσικός της αυλής του. Τον μουσικό από την απελπισία του έρχεται να τον βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να "ξαναμπεί στη δουλειά" από την οποία είχε αποκοπεί από τις
"εποχές δόξης" του Μότσαρτ και του Μπαχ. Η Μούσα επιστρατεύει τις επτά νότες και εμπνέει στο μουσικό ένα υπέροχο κομμάτι. Ούτε κι αυτό, όμως, αφήνει ικανοποιημένο το βασιλιά.

Η Μούσα, λοιπόν, σκέφτεται κάτι καινούργιο: εμφανίζεται στο βασιλιά μεταμφιεσμένη σε διάσημο μουσικό από το εξωτερικό, του οποίου τη μουσική, τάχα, μπορούν να την ακούσουν μόνο όσοι έχουν πραγματικό γούστο και μουσικές γνώσεις. Και φυσικά, ούτε ο βασιλιάς ούτε η αυλή του τολμούν να παραδεχθούν ότι το "αριστούργημα" που τους παρουσιάζει η Μούσα δεν είναι παρά...

Ένα Musical για μικρά και μεγάλα παιδιά.