Βιβλίο
Bunkrupt.gr: Χρωστάω σαν Έλληνας

Ανωνύμου του Έλληνος
Αθήνα
Άγνωστο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 111
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6820-15-1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 04-05-2012)
Περίληψη:

Η Ελλάδα μπορεί τελικά ν’ αποφύγει τη χρεοκοπία. Όχι όμως κι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που λόγω της οικονομικής κρίσης έχασαν περιουσίες, εισοδήματα, δουλειές, αξιοπρέπεια, ακόμη και τα όνειρά τους. Κήρυξαν ήδη "στάση πληρωμών" και χρεοκόπησαν. Έμειναν άνεργοι, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, είδαν τα εισοδήματα τους να "κουρεύονται", τα σπίτια τους να πλειστηριάζονται και τους φόρους να τους ...πνίγουν. Όλοι αυτοί αποτελούν μια σιωπηλή στρατιά ζωντανών-νεκρών, χρεοκοπημένων Ελλήνων που παλεύουν να επιβιώσουν σ' ένα μετα-αποκαλυπτικό τοπίο. Ο καθένας μόνος του, αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα και τους δαίμονες του, αφημένος να σαπίζει στα λασπόνερα της οικονομικής κρίσης.

Ο συγγραφέας είναι ένας από αυτούς. Είναι ένας οργισμένος και αγανακτισμένος Έλληνας, που βλέπει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του να καταρρέει, αλλά εκείνος επιμένει, αντλεί εσωτερικές δυνάμεις, ανακαλύπτει νέες αξίες, προχωρά και εξελίσσεται, πιστεύοντας πως τα ηρωικά λουλούδια είναι όσα ανθίζουν στις ρωγμές των τοίχων...

"Πως μπορούσα να είμαι αισιόδοξος μέσα σ' όλα αυτά; Να φανταστώ καθησυχαστικά όμορφες εικόνες; Ηλιοβασιλέματα και δροσοσταλίδες πάνω σε ροδοπέταλα; "Think Positive" και μαλακίες! Αν κάθεσαι πάνω σ' ένα βουνό από χρέη, σε κυνηγούν οι πάντες και δεν έχεις να πληρώσεις ούτε τη ΔΕΗ σου, πως μπορείς να σκέφτεσαι θετικά; Προτιμότερο είναι να μη σκέφτεσαι καθόλου. Μακάρι να είχα τρόπο να πατήσω "Escape" για να ξεκολλήσω απ' αυτή την κωλοκατάσταση!"