Βιβλίο
Επίλυση της κυπριακής διένεξης
Διαπραγμάτευση της ιστορίας

Μιχάλης Σ. Μιχαήλ
Ευθύνη Σειράς: Σωτήρης Ντάλης
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 535
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-02-2661-4
Τίτλος πρωτοτύπου: Resolving the Cyprus Conflict: Negotiating History
Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 37.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-02-2012)
Περίληψη:

Από τα πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί για το Κυπριακό, αυτό αποτελεί την πιο συστηματική καταγραφή και κριτική ανάλυση των μακρών διαπραγματεύσεων για επίλυση της κυπριακής διένεξης. Το βιβλίο έρχεται σε μια κρίσιμη για την Κύπρο περίοδο, κατά την οποία κορυφώνονται οι προσπάθειες για λύση. Τοποθετώντας τη διένεξη στην ιστορική, την ιδεολογική, την εθνοπολιτική και γεωστρατηγική της διάσταση, προχωρεί πέραν των συμβατικών ρεαλιστικών προσεγγίσεων και φέρνει στο φως τις λιγότερο ορατές διαστάσεις τις οποίες συνήθως αγνοούν πλείστοι αναλυτές όσο και πολιτικοί. Το βιβλίο ενδιαφέρει άμεσα όχι μόνο τους ερευνητές και τους φοιτητές αλλά όλους όσοι μετέχουν σε πρακτικές επίλυσης κρίσεων.

"Σε μια εξαιρετική παρουσίαση της κυπριακής διένεξης, ο Μιχάλης Σ. Μιχαήλ καταθέτει μια επιστημονικά αρθρωμένη ερευνητική ανάλυση της μακράς ειρηνευτικής διαδικασίας σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα. Η "Επίλυση της Κυπριακής διένεξης" αποτελεί βιβλίο αναφοράς για πολιτικούς, πολιτικούς αναλυτές και διαμορφωτές πολιτικής, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και φοιτητές που μελετούν το κυπριακό πρόβλημα."

Δρ Boutros Boutros-Ghali, Γενικός γραμματέας Ηνωμένων Εθνών (1992-1997)

"Το βιβλίο του Μιχάλη Σ. Μιχαήλ αποτελεί σημαντική πηγή για όποιον αναζητά μια απροκατάληπτη θέαση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Με το πλούσιο ιστορικό υλικό, την επιστημονικά τεκμηριωμένη περιγραφή των πολλών φάσεων των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, όσο και την αποστασιοποιημένη αντικειμενική προσέγγιση, το βιβλίο αποτελεί μια από τις πιο περιεκτικές αναφορές στο πώς η διεθνής διπλωματία και οι λαθεμένες προσεγγίσεις των άμεσα εμπλεκομένων κράτησαν διαιρεμένη την Κύπρο."

Gareth Evans, πρόεδρος, Διεθνής Ομάδα Κρίσεων (2000-2009) και υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας (1988-1996)