Βιβλίο
Μια πλωτή πολιτεία. Ναυτικός αποκλεισμός

Ιούλιος Βερν
Μετάφραση: Κασσιανή Μπουλούκου
Μετάφραση: Χρήστος Γεμελιάρης
Μετάφραση: Άννα Κοντογιαννοπούλου
Εικονογράφηση: Jules - Descartes Férat
Αθήνα
4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.
2011
σ. 254
Σχήμα: 23χ16
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-488-326-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Une Ville flottante. Les Forceurs de blocus
Βιβλιοθήκη Ιουλίου Βερν 21
Σημειώσεις: Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 23.8.2011
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.95€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-01-2012)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Μια πλωτή πολιτεία" εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1871 από τον οίκο Ετζέλ με τον αυθεντικό τίτλο "Une ville flottante". Η έκδοση ήταν εικονογραφημένη από τον Jules - Descartes Ferat. Πρόκειται για μια ταξιδιωτική ιστορία που έχει γραφτεί σε πρώτο πρόσωπο, όπως σε πρώτο πρόσωπο έχει γραφτεί και το έργο "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα"

Η ιστορία εκτυλίσσεται πάνω στο μεγαλύτερο πλοίο της εποχής, το Creat Eastern, δηλαδή το Μεγάλο Ανατολικό όπως είναι γνωστό στα ελληνικά. Το πλοίο αυτό ήταν τόσο εντυπωσιακό, που έχει εμπνεύσει πολλούς λογοτέχνες, όπως τον Ανδρέα Εμπειρίκο, που έγραψε το σπουδαίο βιβλίο "Ο Μέγας Ανατολικός" μεταξύ του 1945 και του 1951.

Το μυθιστόρημα μάλλον αποτελεί μια "δικαιολογία" για να μεταφέρει ο Βερν στους αναγνώστες του τις εμπειρίες του ταξιδιού που έκανε στην Αμερική, μαζί με τον αδελφό του, το Paul. Τα γεγονότα του ταξιδιού συνιστούν τον κορμό των πληροφοριών που δίνονται στο βιβλίο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έγραψε πάνω στο Μεγάλο Ανατολικό στη διάρκεια του πλου.
[...]

(από το σημείωμα του εκδότη)