Βιβλίο
Η Τζανγκάντα
Ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο

Ιούλιος Βερν
Μετάφραση: Τζένη Μπαριάμη
Εικονογράφηση: Léon Benett
Αθήνα
4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.
2011
σ. 400
Σχήμα: 23χ16
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-488-348-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La Jangada, Huit cents lieues sur l' Amazone
Βιβλιοθήκη Ιουλίου Βερν 26
Σημειώσεις: Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 27.9.2011
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.95€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-01-2012)
Περίληψη:

Το μυθιστόρημα "Η Τζανγκάντα: Ταξίδι στον Αμαζόνιο" εκδόθηκε από τον Ετζέλ το 1881 με τίτλο "La Jangada - Huit cents lieues sur l' Amazone", με εικονογράφηση του Λεό Μπενέτ. Πρόκειται για μια ιστορία περιπέτειας χωρίς στοιχεία επιστημονικά φαντασίας αλλά ούτε και προχωρημένης -για την εποχή του- επιστήμης.

Η ιστορία περιγράφει την περιοχή του Αμαζονίου από τα σύνορα Περού - Βραζιλίας μέχρι την πόλη Μανάους στη συμβολή με το Ρίο Νέγκρο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού πάνω σε μια πολύ μεγάλη σχεδία. Είναι ξύλινη κατασκευή -από ξυλεία που ονομάζεται jangada στα βραζιλιάνικα- η οποία έχει πάνω της μια ολόκληρη κατοικία με τα βοηθητικά της κτίσματα. Με τον όρο "τζανγκάντα" σήμερα περιγράφονται κυρίως βραζιλιάνικες ψαρόβαρκες με τριγωνικό πανί και κύτος από κορμό ή κορμούς δέντρων.

Παράλληλα το ταξίδι αυτό γίνεται η αφορμή να ξετυλιχθεί και μια ιστορία δικαστικής πλάνης και αστυνομικής πλοκής με στοιχεία μυστηρίου, που επικεντρώνονται γύρω από ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, από την αποκρυπτογράφηση του οποίου εξαρτάται η ζωή ενός ανθρώπου. [...]

(από το σημείωμα του εκδότη)