Βιβλίο
Σεζάρ Κασκαμπέλ

Ιούλιος Βερν
Εικονογράφηση: George Roux
Αθήνα
4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.
2011
σ. 407
Σχήμα: 23χ16
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-488-345-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: César Cascabel
Βιβλιοθήκη Ιουλίου Βερν 23
Σημειώσεις: Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 6.9.2011
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.95€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-01-2012)
Περίληψη:

Το μυθιστόρημα "Cesar Cascabel" εκδόθηκε το 1890, αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό Magazin d' Education et de Recreation και αργότερα σε τόμο από τις εκδόσεις Hetzel, και περιγράφει το ταξίδι της οικογένειας Κασκαμπέλ, ενός πλανόδιου θιάσου Γάλλων σαλτιμπάγκων, από την Καλιφόρνια στη Γαλλία.

Οι Κασκαμπέλ, έπειτα από είκοσι χρόνια διαμονής και περιπλάνησης στα πανηγύρια των πόλεων της Αμερικής, έχουν κάνει όνομα και μια μικρή περιουσία με τις επιδείξεις δύναμης και δεξιοτεχνίας, τα ζογκλερικά, τα νούμερα εγγαστριμυθίας και το περπάτημα σε τεντωμένο σκοινί, και παίρνουν την απόφαση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Έτσι, οι δύο γονείς, Σεζάρ και Κορνηλία, τα τρία παιδιά, Ζαν, Σαντρ και Ναπολεόν, ο φίλος και βοηθός τους, Γαρίφαλος, οι δύο σκύλοι, η μαϊμού και ο παπαγάλος τους επιβιβάζονται στην άμαξα-τροχόσπιτό τους, για ένα ταξίδι χωρίς προηγούμενο, από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια στη Νορμανδία της Γαλλίας.

Δυστυχώς, όμως, λίγο μετά την αναχώρησή τους πέφτουν θύματα ληστείας στη Σιέρα Νεβάδα, γεγονός που αλλάζει την πορεία του ταξιδιού τους. Χωρίς χρήματα, δεν έχουν πια τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια πλοίου και η μόνη λύση είναι να περάσουν οδικώς από την Αλάσκα στη Σιβηρία, μέσω του Βερίγγειου Πορθμού, και από τη Ρωσία να συνεχίσουν για τη Γαλλία.

Οι περιπέτειες που έχουν στην πορεία τους είναι πολλές -ληστές συμμορίες, άγρια θηρία, επικίνδυνοι ιθαγενείς παγόβουνα που λιώνουν, ρωσικές Αρχές-, αλλά ο Σεζάρ Κασκαμπέλ είναι πάντα εκεί για να σκεφτεί κάτι ευφυές.

Το μυθιστόρημα "Cesar Cascabel" έγινε τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία το 2001, με μεγάλη επιτυχία.
[...]
(από το εισαγωγικό σημείωμα)