Βιβλίο
Όψεις κοινωνικής δυναμικής
Μελέτες χαριστήριες στην καθηγήτρια Κούλα Κασιμάτη

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Μαρία Θανοπούλου
Επιμέλεια: Μαρία Πετμετζίδου
Επιμέλεια: Μαρία Στρατηγάκη
Μαρία Στρατηγάκη
Μαρία Θανοπούλου
Μαρία Πετμετζίδου
Μαρία Ν. Αντωνοπούλου
Δήμητρα Γκέφου - Μαδιανού
Μαρία Σακαλάκη
Χρίστος Παπαθεοδώρου
Καίτη Αρώνη - Τσίχλη
Σμαράγδα Ζαγκότση
Πάρις Τσάρτας
Γρηγόρης Ι. Τσάλτας
Γιάννης Ν. Υφαντόπουλος
Μαρία Καραμεσίνη
Αντιγόνη Λυμπεράκη
Δημήτρης Βενιέρης
Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος
Χριστόφορος Σκαμνάκης
Νίκος Κοκοσαλάκης
Ρουμπίνη Γρώπα
Άννα Τριανταφυλλίδου
Ιορδάνης Ψημμένος
Μαρία Βεργέτη
Λουκία Μ. Μουσούρου
Χρύσα Μαλτέζου
Γιώργος Κεντρωτής
Αθήνα
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 557
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-01-1500-0
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-02-2012)
Περίληψη:

Ο παρών συλλογικός τόμος είναι αφιερωμένος στην πολύπλευρη, πλούσια και σημαντική συμβολή της ομότιμης καθηγήτριας του Παντείου Κούλας Κασιμάτη στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Συνεργάτες από διάφορα στάδια της μακράς της ακαδημαϊκής πορείας, συνάδελφοι, μαθητές και φίλοι τιμούν την Κούλα Κασιμάτη, με τα κείμενα που συναπαρτίζουν τον τόμο αυτό, τόσο για τη συνεισφορά της στην έρευνα και τη διδασκαλία στο πεδίο της Κοινωνιολογίας και της Κοινωνικής Πολιτικής όσο και για την πολύτιμη παρακαταθήκη ακαδημαϊκών αξιών που απορρέει από την εν γένει παρουσία της στον ακαδημαϊκό (και δημόσιο) βίο.

Τα κείμενα που περιλαμβάνει ο τόμος αφορούν κατεξοχήν θεματικές περιοχές που χαρακτηρίζουν τη μακροχρόνια ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα της Κούλας Κασιμάτη. Οι κύριες θεματικές ενότητες επικεντρώνονται σε ζητήματα γνώσης στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, σε εμπειρικές διερευνήσεις της εισοδηματικής ανισότητας, της κοινωνικής στρωμάτωσης, της κοινωνικής κινητικότητας και της κοινωνικής ανάπτυξης, σε προσεγγίσεις επιμέρους πεδίων της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης και σε ζητήματα μετανάστευσης και εθνικών μειονοτήτων. Σε πολλά από τα θεματικά αυτά πεδία, το έργο της Κούλας Κασιμάτη προσφέρει ουσιαστικά σημεία αναφοράς και στέρεες βάσεις για περαιτέρω διερεύνηση και προβληματισμό.

Ο τόμος αποτελείται από είκοσι τρία κείμενα τα οποία ομαδοποιούνται σε πέντε ενότητες (τέσσερις διακριτές θεματικές ενότητες και μία ενότητα "λοιπών θεμάτων').