Βιβλίο
Η πείνα της ύπαρξης

Σπύρος Α. Γεωργίου
Αθήνα
Μανδραγόρας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 59
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-9476-18-8
Δοκίμια και Κριτική
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.33€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-06-2012)
Περίληψη:

"Η ιέρεια Κυμαία Σίβυλλα έστρεψε την πλάτη στον έρωτα κοίταξε άπληστα τη ζωή, μόρφασε σαρκαστικά μπροστά στο θάνατο. Ένα ανθρώπινο ον στοιχειωμένο από την πείνα της ύπαρξης που εγκλωβίστηκε σε έναν ιδιότυπο διάλογο με τον θεό Απόλλωνα".

Τούτη η παράδοξη διαπραγμάτευση καθώς και οι τραγικές σημάνσεις της, όπως αναδεικνύονται μέσα από το πρίσμα μιας πολυειδούς αφήγησης του μύθου των ιερειών του Απόλλωνα είναι το θέμα του νέου βιβλίου "Η πείνα της ύπαρξης" που υπογράφει ο Σπύρος Α. Γεωργίου.

Η παράδοση αναφέρει δώδεκα Σίβυλλες μεταξύ των οποίων και την ξεχωριστή για την ευφυΐα της Κυμαία Σίβυλλα. Με παράλληλες διεισδυτικές αναγνώσεις έργων σημαντικών δημιουργών από τον Σοπενάουερ έως τον Νικόλαο Κάλα, ο Σπύρος Α. Γεωργίου συνθέτει το παζλ της γραφής του που ισορροπεί μεταξύ μύθου και υπαρξιακής αγωνίας. Οι ανεπούλωτες πληγές του τρισυπόστατου Έρως-ζωή-θάνατος παραμένουν το ζητούμενο αλλά και το οικοδόμημα της δουλειάς του.

Μετά τη "Συνθετογραφία", και το βιβλίο του "Η απόφαση του Θησέα", ο συγγραφέας παρουσιάζει σήμερα το τελευταίο μέρος μιας άτυπης τριλογίας.

"Μ"

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μυθικά διδάγματα"Τα Νέα"22/11/2011
Κώστας ΚρεμμύδαςΗ πείνα της ύπαρξηςΠεριοδικό "Μανδραγόρας"45Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011