Βιβλίο
Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου

Πηνελόπη Σ. Δέλτα
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2012
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2008
σ. 461
Σχήμα: 22χ15
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 960-469-089-6
Τα Νέα· Βιβλιοθήκη Πηνελόπης Δέλτα 6
Σημειώσεις: Αναπαραγωγή σε μονοτονικό της 1ης έκδοσης: "Τυπογραφείο Γ. Σ. Βελώνη", Λονδίνο 1911, με διακριτικές επεμβάσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό της ορθογραφίας και τη στίξη. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" στις 31.3.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Στην αρχή της δεύτερης χιλιετίας μ.Χ., ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος και ο Τσάρος των Βουλγάρων, Σαμουήλ, είναι οι πρωταγωνιστές ενός σκληρού και μακροχρόνιου πολέμου. Εκείνη την εποχή, οι ήρωες της Δέλτα, οι νεαροί Βυζαντινοί ευγενείς Μιχαήλ και Κωνσταντίνος -κατάσκοποι στην υπηρεσία του Αυτοκράτορα και ερωτευμένοι κι οι δύο με την Αλεξία-, έρχονται αντιμέτωποι με αδυσώπητα ηθικά διλήμματα και καλούνται να θυσιάσουν την προσωπική τους ευτυχία για να εκπληρώσουν το χρέος τους προς την πατρίδα...

Κατασκοπεία και προδοσία, ίντριγκες και συνωμοσίες, περιπέτειες και ανατροπές, μοιραίοι και παράφοροι έρωτες, πίστη σε ιδανικά και αίσθηση του καθήκοντος, στο κλασικό ιστορικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, που ανασυνθέτει με τρόπο γλαφυρό μια χρυσή εποχή του Βυζαντίου.