Βιβλίο
Εισαγωγή στον μετα-αναρχισμό

Συλλογικό έργο
Todd May
Andrew M. Koch
Saul Newman
Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
Μετάφραση: Χρίστος Ηλιόπουλος
Αθήνα
Στάσει Εκπίπτοντες
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 119
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-9775-00-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Σημειώσεις: Η επιλογή των κειμένων στη συλλογή "Εισαγωγή στον μετα_αναρχισμό" προέρχεται από τα βιβλία: "Is Post-structuralist theory anarchist ?", Todd May, "Post-Structuralism and the Epistemological Basis of Anarchism", Andrew M. Koch και "Post-anarchism and Power", Saul Newman.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.52€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-04-2012)
Περίληψη:

Ο μετα-αναρχισμός ή μεταδομιστικός αναρχισμός αποτελεί ένα -όχι απαραίτητα ενιαίο-σχετικά νέο ρεύμα της ριζοσπαστικής θεωρίας το οποίο προ(σ)καλεί (σ)την εκ νέου ανάγνωση των κλασσικών της αναρχικής θεωρίας μέσα από την κριτική ματιά των θεωρητικών της μεταδομιστικής κριτικής σκέψης με στόχο την, κατά τους θιασώτες του, ανανέωση της ριζοσπαστικότητας του αναρχισμού στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Ξεκίνησε να εκτίθεται στη δημόσια σφαίρα το 1989, με τη σποραδική δημοσίευση κειμένων σε ακαδημαϊκά κυρίως έντυπα για να προσλάβει μια πολύ μεγαλύτερη αποδοχή την τελευταία δεκαετία μέσα από το διαδίκτυο, συνεπικουρούμενος και από την ανάδυση των σύγχρονων κοινωνικών κινημάτων.
Στην εισαγωγική αυτή συλλογή κειμένων έχουμε επιλέξει τις δύο πρώτες γραπτές καταθέσεις του μετα-αναρχικού ρεύματος καθώς και μια ενδιαφέρουσα, πιο σύγχρονη προσέγγιση πάνω στο ζήτημα της εξουσίας, κάτι που βλέπουμε να αγγίζει όλο και περισσότερο τις συζητήσεις εντός των κινημάτων και των θεωρητικών που απευθύνονται σε αυτά.