Βιβλίο
Η ζωή του Χριστού

Πηνελόπη Δέλτα
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2012
σ. 259
Σχήμα: 22χ15
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN Σετ 960-469-090-2
Τα Νέα· Βιβλιοθήκη Πηνελόπης Δέλτα 7
Α/Α Τόμου: 1
Σημειώσεις: Αναπαραγωγή σε μονοτονικό της 1ης έκδοσης: Τυπογραφείο "Εστία", Αθήναι 1925, με διακριτικές επεμβάσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό της ορθογραφίας και τη στίξη. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" στις 7.4.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Η Πηνελόπη Δέλτα εκδίδει τη "Ζωή του Χριστού", σε δύο τόμους, το 1925 - ένα βιβλίο που αφιερώνει στην εξαιρετικά θρησκευόμενη μητέρα της, την καταπίεση της οποίας είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία. Η διήγηση της μένει πιστή στα Ευαγγέλια ως προς τα γεγονότα που εξιστορεί (άλλωστε φροντίζει να παραπέμπει στον Ευαγγελιστή από τον οποίο αντλεί την εκάστοτε πληροφορία). Η συγγραφέας, με το γνώριμο τρυφερό ύφος της και με την αφηγηματική της χάρη, μας προσφέρει εντέλει μια απολαυστική μυθιστορηματική βιογραφία του Ιησού.

Στον πρώτο τόμο, η Δέλτα αφηγείται τη γέννηση, τη βάπτιση, τη ζωή, τη διδασκαλία και τα θαύματα του Χριστού, δημιουργώντας ολοζώντανους χαρακτήρες και διανθίζοντας τη μελωδική γλώσσα της με γλαφυρούς διaλόγους, ενώ παράλληλα προσφέρει πλούσιες ιστορικές και λαογραφικές πληροφορίες για την εποχή κατά την οποία έδρασε ο "ήρωας" της.