Βιβλίο
Η ζωή του Χριστού

Πηνελόπη Δέλτα
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2012
σ. 260
Σχήμα: 22χ15
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN Σετ 960-469-090-2
Τα Νέα· Βιβλιοθήκη Πηνελόπης Δέλτα 8
Α/Α Τόμου: 2
Αριθμός Τόμων: 2
Σημειώσεις: Αναπαραγωγή σε μονοτονικό της 1ης έκδοσης: Τυπογραφείο "Εστία", Αθήναι 1925, με διακριτικές επεμβάσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό της ορθογραφίας και τη στίξη. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" στις 13.4.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Η Πηνελόπη Δέλτα εκδίδει τη "Ζωή του Χριστού", σε δύο τόμους, το 1925 - ένα βιβλίο που αφιερώνει στην εξαιρετικά θρησκευόμενη μητέρα της, την καταπίεση της οποίας είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία. Η διήγηση της μένει πιστή στα Ευαγγέλια ως προς τα γεγονότα που εξιστορεί (άλλωστε φροντίζει να παραπέμπει στον Ευαγγελιστή από τον οποίο αντλεί την εκάστοτε πληροφορία). Η συγγραφέας, με το γνώριμο τρυφερό ύφος της και με την αφηγηματική της χάρη, μας προσφέρει εντέλει μια απολαυστική μυθιστορηματική βιογραφία του Ιησού.

Στον δεύτερο τόμο η Δέλτα αφηγείται τις παραβολές και τα θαύματα του Ιησού, την Κυριακή των Βαΐων και τη θριαμβευτική είσοδο του στα Ιεροσόλυμα, καθώς και το χρονικό της Μεγάλης Εβδομάδας έως τη σύλληψη, τη δίκη, την καταδίκη, τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό του, τη Σταύρωση, το Θάνατο και την ταφή του, την Ανάσταση και την Ανάληψη. Η συγγραφέας, και στον δεύτερο τόμο του μυθιστορήματος, προσφέρει πλούσιες ιστορικές και λαογραφικές πληροφορίες και, παράλληλα, υπογραμμίζει το ηθικό και ψυχικό ανάστημα του "ήρωα" της.