Βιβλίο
Κατανοώντας τον πανικό και την αγοραφοβία

Θοδωρής Χαλιμούρδας
Βιβή Σωτηροπούλου
Επιμέλεια: Νίκος Βαϊδάκης
Αθήνα
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 96
Σχήμα: 21χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-452-146-3
Σημειώσεις: Πρόλογος: Ιωάννης Παπακώστας.
Εξαντλημένο
Περίληψη:

Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας κατανόησης μιας σειράς συχνά εμφανιζόμενων διαταραχών που έχουν ως βάση τους το άγχος και απευθύνεται σε ασθενείς, τις οικογένειές τους, καθώς σε επαγγελματίες υγείας. Το συγκεκριμένο βιβλίο, ακολουθεί την έκδοση "Κατανοώντας την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή" και επικεντρώνεται στην κατανόηση του άγχους, του φόβου και του πανικού. Ενημερώνει για τη φύση και τη λειτουργία των συναισθημάτων αυτών και εξηγεί τις διαταραχές που προέρχονται από αυτά, όπως η διαταραχή πανικού και η αγοραφοβία. Τέλος, περιγράφεται η ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.

Το έργο είναι καρπός των σημαντικών προσπαθειών που κατέβαλαν οι Θοδωρής Χαλιμούρδας και Βιβή Σωτηροπούλου υπό την εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή της Ψυχιατρικής κ. Νίκου Βαϊδάκη. Εντάσσεται δε, όπως και το προηγούμενο για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών του καθηγητή κ. Γ.Ν. Παπαδημητρίου, Διευθυντή της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πλούσια εικονογραφημένη έκδοση από τις ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις θα καλύψει το κενό που υπάρχει στη σχετική ελληνική βιβλιογραφία.