Βιβλίο
Ιούλιος Καίσαρ
Ο θεμελιωτής της Ρωμαϊκής Κοσμοκρατορίας

Περικλής Δεληγιάννης
Αθήνα
Περισκόπιο
2008
σ. 92
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6740-54-1
Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος 17
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-06-2012)
Περίληψη:

O Γάιος Ιούλιος Καίσαρ θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Μέγας πολιτικός, ρήτορας, στρατηγός, ιστορικός, συγγραφέας και νομοθέτης, ασχολήθηκε παράλληλα και με τις επιστήμες, όπως τα μαθηματικά, την αστρονομία, την πολεοδομία, αλλά και με την ποίηση. Κατακτητής της αχανούς Γαλατίας, της Νουμιδίας και του Πόντου, θριαμβευτής στα πεδία των μαχών επί αντιπάλων όπως ο Πομπήιος και ο Βερκιγγετόριξ, διήγαγε έναν από τους συναρπαστικότερους και συνταρακτικότερους βίους όλων των εποχών. Ο μεγάλος Ρωμαίος πολιτικός έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας σε Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ενώ οι εξαιρετικές ρητορικές του ικανότητες και οι εύστοχοι χειρισμοί του τον ανέδειξαν νικητή επί πολιτικών αντιπάλων όπως ο Κικέρων και ο Νεώτερος Κάτων.

O Καίσαρ υπήρξε μια από τις λίγες μορφές της ανθρώπινης Ιστορίας που δεν ακολουθούσε την εποχή του αλλά τη διαμόρφωνε ο ίδιος. Αυτός που επρόκειτο να γίνει ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας, δεν κατέλαβε ποτέ τον θρόνο της "Αιώνιας Πόλης". Το νήμα της ζωής του κόπηκε τον Μάρτιο του 44 π.Χ. από τα ξίφη εχθρών αλλά και φίλων, όταν η ισχύς του είχε φθάσει στο απόγειό της.

Tο νέο βιβλίο της σειράς "Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος" αποτελεί μια εμπεριστατωμένη και σχολαστική ανάλυση της ζωής και του έργου του Ιουλίου Καίσαρα. Παράλληλα παρουσιάζονται πτυχές του βίου του που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές, όπως το κοινωνικό και το συγγραφικό του έργο. Το επιμελημένο κείμενο και η πλούσια εικονογράφηση δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει και να αξιολογήσει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του άνδρα, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί δίκαια ως ο "μεγαλοφυέστερος των Ρωμαίων".