Βιβλίο
Μορφές Α
Σεμινάριο συγγραφικής

Συλλογικό έργο
Αθανασία Αγγελακοπούλου
Μαρία Αδαμαντίδη
Τίμος Αλεβιζάκης
Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου
Λουκία Αραβαντινού
Μαρία Αργυράκη
Μαρία Αργυρίου
Λουκία Βασιλάκη
Χριστίνα Βασιλοπούλου
Αικατερίνη Βεντούρη
Ελένη Βοσινάκη
Γιώτα Γαλανάκη
Αμαλία Γιαννίκου
Άννα Γιαννοπούλου
Πηνελόπη Γιαννοπούλου
Κατερίνα Γκότση
Μαρίνα Γκρέτσικου
Ανδρομάχη - Αθανασία Δημητρακοπούλου
Γαλάτεια Δημητρίου
Θεοδώρα Ευαγγελοπούλου
Εμμανουήλ Ζαβάκος
Μαρία Ζιάκα
Κέλλυ Θεοδωρακοπούλου
Θεοδώρα Θεοδωρίδη
Μαρία - Αναστασία Ισραηλίδη - Αντωνίου
Ευαγγελία Ιωάννου
Αθανασία Καβελαρά
Μαρία Καρατζά
Βασίλης Μανουσάκης
Νέλλη Μπουραντάνη
Μιχάλης Παπαντωνόπουλος
κ.ά.
Επιμέλεια: Λιάνα Σακελλίου
Επιμέλεια: Ελένη Χαβιαρά
Αθήνα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 155
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6608-59-9
Σημειώσεις: Εισαγωγή των επιμελητριών: "Μάθημα συγγραφικής και η τέχνη της δημιουργικής γραφής". Η έκδοση συγχρηματοδοτήθηκε από το 2ο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Διατίθεται δωρεάν.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Το μάθημα της συγγραφικής έχει από παλιά καθιερωθεί στα περισσότερα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών της Αμερικής και της Βρετανίας. Στην Ελλάδα το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι το πρώτο που συμπεριέλαβε το μάθημα αυτό στο προπτυχιακό του πρόγραμμα σπουδών. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας ανθολογεί τα καλύτερα ποιήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα των φοιτητών και φοιτητριών που μετείχαν στα δέκα χρόνια διδασκαλίας του προπτυχιακού μαθήματος "Συγγραφική" (1996-2006) και δημοσιεύτηκαν στα εννέα τεύχη του ετήσιου περιοδικού "α-φορμές".

Από το πρώτο τεύχος μέχρι το τελευταίο έχουν υπάρξει διάφορες μεταμορφώσεις με στόχο να φθάσει στην καλύτερη δυνατή μορφή του. Έτσι και η γραφή των κειμένων που περιλαμβάνονται εδώ διαμορφώθηκε και μεταμορφώθηκε μέσα από τις "αφορμές" που αξιοποίησαν οι συγγραφείς τους. Το έργο τους αποτελεί δείγμα της ικανότητάς τους να συνθέτουν ποιητικό, πεζό και θεατρικό λόγο, ενεργοποιώντας τη φαντασία, το ένστικτο, τη βιωματική εμπειρία, την ευαισθησία μαζί με τη θεωρητική γνώση τους για τις ιδιαιτερότητεδς της γραφής. [...]

Οι "μορφές Α" και εμείς προσωπικά ευχόμαστε η δημοσίευση των κειμένων των φοιτητών και των φοιτητριών μας να είναι άλλη μια αφορμή για τη συστηματική ενασχόλησή τους με την υπόθεση της γραφής.

Λιάνα Σακελλίου - Ελένη Χαβιαρά


Ανθολογούνται επίσης οι: Βασιλική Κατσιώρη, Γεωργία Κούβαρη, Κωνσταντίνα Κούγκλη, Ευαγγελία-Χρυσοβαλάντη Κούκουρα, Μαρία Κουρνέτα, Κατερίνα Κουτσουτοπούλου, Ευαγγελία Κυριακίδου, Βασιλεία Κύρου, Γεωργία Κώστα, Ευτυχία Λάνδρου, Σωτηρία Λεπίδα, Συλβάνα Μαλούχου, Μαρία Ματσούκα, Εμμανουήλ Μεϊμάρης, Ασημίνα Μεταξάτου, Αθηνά Μετζιδάκη, Λαμπρινή Μίχου, Στέλλα Μπολάκη, Παναγιώτα Μπουρμπούλη, Σοφία Μυλωνά, Αλέξανδρος Ναυπλιώτης, Θεοδώρα - Κυριακή Νικάκη, Αποστολία Νταφέτσου, Ευαγγελία Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Παππά, Αθανάσιος Παπούλης, Μαρίνα Πέτρου, Χρυσή Πιτσινίδου, Manuel Ribeiro, Χριστίνα Σκορπιδέα, Γεωργία Σκουλαρίκου, Κατερίνα Σκουλίδα, Μαρία Σταγάκη, Βασίλης Σταυρόπουλος, Βασίλης Στρατής, Χριστίνα Σφυρή, Γιώργος Ταϊφάκος, Ελίζα Τζιαμαλή, Κατερίνα Τούρα, Αθηνά Τούτση, Γεωργία Τσιχλάκη, Ξανθή Τσούκα, Παυλίνα Φερφέλη, Θεοδώρα Φέστα, Δήμητρα Φιλιπποπούλου, Σοφία Φαλλά, Κώστια Φούκα, Ειρήνη Φραγκιουδάκη, Μάριος Χατζημιμίκος, Δωροθέα Χειμώνα.