Βιβλίο
Ο ρόλος της δικαιοσύνης στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας
2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Νομικής Τεκμηρίωσης Κοινωνικοοικονομικών Θεμάτων, Καβάλα 8-9 Απριλίου 2011

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Πόπη Καλαμπούκα - Γιαννοπούλου
Εισηγητής: Πόπη Καλαμπούκα - Γιαννοπούλου
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Δ. Φινοκαλιώτης
Εισηγητής: Ιωάννης Δ. Ληξουριώτης
Εισηγητής: Θωμάς Γ. Χατζηγάγιος
Εισηγητής: Παναγιώτης Μπρακουμάτσος
Εισηγητής: Ιωάννης Παπαδημόπουλος
Εισηγητής: Γιάννης Βελέντζας
Εισηγητής: Αριστείδης Χατζής
Εισηγητής: Εύα Παπαπετροπούλου Ταλιαδούρου
Εισηγητής: Μιχαήλ Ν. Νικολαΐδης
Εισηγητής: Αναγνώστης Κηπουρός
Εισηγητής: Αθανάσιος Α. Μανδήλας
Εισηγητής: Γεώργιος Ιατράκης
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ρόκος
Εισηγητής: Αλεξάνδρα Αδάμη - Βάρκα
Εισηγητής: Γεώργιος Φαλτσέτος
Εισηγητής: Γεωργία Μπρώνη
Αθήνα
Νομική Βιβλιοθήκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 304
ISBN: 978-960-272-984-7
Σημειώσεις: Συγγραφική υπευθυνότητα: ΤΕΙ Καβάλας - Τμήμα Λογιστικής.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 12-06-2012)
Περίληψη:

Το παρόν έργο αποτελεί τη σύνοψη των πρακτικών και των εισηγήσεων του 2ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Νομικής Τεκμηρίωσης Κοινωνικοοικονομικών Θεσμών, που έλαβε χώρα στην Καβάλα στις 8-9 Απριλίου 2011.

Στο συνέδριο αυτό έλαβαν μέρος επιφανείς νομικοί καταθέτοντας την άποψή τους για την επίδραση του δικαστή στην επιχειρηματική δραστηριότητα (Πόπη Καλαμπούκα - Γιαννοπούλου), για τις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και η επίδρασή τους στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περίοδο κρίσης (Κωνσταντίνος Δ. Φινοκαλιώτης), για το εργατικό δίκαιο και την εφαρμογή του ως περιορισμού της επιχειρηματικής δραστηριότητας (Ιωάννης Ληξουριώτης), για τον έλεγχο της ορθότητας της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών στη συγχώνευση Ανωνύμων Εταιριών (Θωμάς Χατζηγάγιος), για το ρόλο της ποινικής Δικαιοσύνης στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας (Παναγιώτης Μπρακουμάτσος), για τον δικαστικό έλεγχο της επαρκούς πληροφόρησης στα πλαίσια εφαρμογής του κανόνα της επιχειρηματικής κρίσεως του άρθρου 22α παρ. 2 εδ. β ΚΝ 2190/1920 (Ιωάννης Παπαδημόπουλος), για τον κρατικό οικονομικό παρεμβατισμό και τον οικονομικό δικαστή (Ιωάννης Βελέντζας) για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και επιχειρήσεις (Ελίζα Αλεξανδρίδου), για την επιχειρηματική εκτροπή ασφαλιστή και αντιμετώπισή της από τον ακυρωτικό δικαστή (Λευτέρης Σκαλίδης), για τον δικαστή και επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης (Λάμπρος Κοτσίρης), για την επίδραση του εταιρικού δικαίου στη λειτουργία των επιχειρήσεων (Ευάγγελος Περάκης).
Το πάνελ στου συνεδρίου συμπληρώνεται επίσης με τις εισηγησεις των Αριστείδη Χατζή, Εύας Παπαπετροπούλου-Ταλιαδούρου, Μιχαήλ Νικολαΐδη, Αναγνώστη Κηπουρού, Αθανάσιου Μανδήλα, Γεωργίου Ιατράκη, Κωνσταντίνου Ρόκου, Αλεξάνδρας Βάρκα-Αδάμη, Γεωργίου Φαλτσέτου, και Γεωργίας Μπρώνη.