Βιβλίο
Η Ατλαντίδα δεν χάθηκε ποτέ
Το μυθιστόρημα της Σαντορίνης

Γιώργος Κουκουλάς
Αθήνα
Κουκουλάς, Γιώργος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 432
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-93-4153-0
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-06-2012)
Περίληψη:

"... σε αυτή τη νήσο της Ατλαντίδος ήταν μια μεγάλη και απίστευτη αυτοκρατορία..." (Πλάτωνας, Τίμαιος)
Τι κοινό θα μπορούσαν να έχουν η κοσμοπολίτικη Σαντορίνη με τη χαμένη Ατλαντίδα;
Δυο ιστορίες που τις χωρίζουν χιλιάδες χρόνια αλλά τις ενώνουν πολλά περισσότερα. Στη Σαντορίνη του σήμερα μια ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία για πάντα. Στο ίδιο νησί, αλλά τρεις χιλιάδες πεντακόσια χρόνια πριν στη μυθική Ατλαντίδα, μια αγωνιώδης περιπέτεια για να σωθεί ένας λαός και ο πολιτισμός του.
Οι ιστορίες και οι ήρωες τους εκτυλίσσονται παράλληλα, περιπλέκονται και συνδέονται συνεχώς με κοινή αφετηρία τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο της πόλης του Ακρωτηρίου. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα.
Ένα γοητευτικό ταξίδι σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου και μια αγωνιώδης περιπέτεια αναμέτρησης με το χρόνο στην μινωική εποχή, τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό της ιστορίας του πλανήτη.

Το μυθιστόρημα αυτό, αποτέλεσμα ερευνητικής προσπάθειας, είναι ένα σαγηνευτικό κυνήγι της αλήθειας για τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδος.
Ένας αρμονικός συνδυασμός του πραγματικού με το φανταστικό, του παρόντος με το παρελθόν, που κρατάει αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα...

Κριτικές - Παρουσιάσεις: