Βιβλίο
Οι απαρχές των ονείρων

Κατερίνα Καντσού
Ευθύνη Σειράς: Νέστορας Πουλάκος
Αθήνα
Εκδόσεις Βακχικόν
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 60
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-9776-05-9
Βακχικόν Ποίηση 11
Κυκλοφορεί
Τιμή: 4.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-05-2013)
Περίληψη:

Με την παρούσα ποιητική συλλογή επιδιώκεται μια σύνδεση του παρελθόντος και του παρόντος. Με μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2008 και λειτουργώντας ως work in progress ολοκληρώθηκε το 2012, με αρκετά ενδιάμεσα διαλλείμματα, επιχειρεί να καταργήσει τις αποστάσεις μεταξύ των υποκειμένων που διαπραγματεύεται, του Εγώ και του Εσύ. Άλλοτε με λόγο νοσταλγικό, άλλοτε με περισσότερο κυνικό, ο στόχος του ποιητή παραμένει ο ίδιος: να ψάξει. Πού τελειώνει το Εγώ και πού αρχίζει το Εσύ. Κι αν αυτά τα δύο ενωθούν, αν θα φέρουν το πολυπόθητο Εμείς. Απαντήσεις φυσικά δεν αναμένονται, ούτε και παίρνονται, μιας και ως γνωστόν υπάρχουν μόνο ερωτήσεις, απαντήσεις καμιά. Ένα πράγμα που κατακτήθηκε (ίσως για πρώτη φορά) είναι η απόλαυση που προσέφερε το ίδιο το ταξίδι κι όχι ο προορισμός του.

"Τόπος σου είναι εκεί απ' όπου ξεκινάς". Με αυτό στο νου, επιχειρώ να πλησιάζω την Ποίηση κάθε φορά ως αφετηρία, ως ξεκίνημα, ως μια αρχή που δεν έχω ξαναγνωρίσει και δει ποτέ μου, ως ένα πρωτόλειο εγχείρημα, που όμως μου θυμίζει ότι πρωτίστως είναι ανάγκη, με την ελπίδα να με οδηγήσει σε μέρη που θέλω, αλλά φοβάμαι να αντικρίσω. Την αφήνω να με οδηγήσει πάλι πίσω σ' εκείνη, στον πυρήνα της. Έτσι λοιπόν γίνεται εκείνη ο τόπος απ' όπου ξεκινάω και όπου φτάνω. Σαν μια κινηματογραφική ταινία που τελειώνει με την ίδια σκηνή που ξεκίνησε.

Σε μια εποχή που οι συγγραφείς θέλουν να εκφραστούν και οι εκδοτικοί οίκοι τους κλείνουν τις πόρτες, άρα και τη φωνή, το ηλεκτρονικό βιβλίο έρχεται ως ο πιο γνήσιος αντίποδας αυτής της κατάστασης. Δίνει τη δυνατότητα να καταφέρουμε εκείνο που οι άλλοι μας στερούν. Στην προσπάθεια που κάνουν οι Εκδόσεις Vakxikon.gr να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους νέους δημιουργούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και παραμένουμε βαθιά ευγνώμονες και μαχητικά ενεργοί κι επαγρυπνισμένοι.

Κατερίνα Καντσού
Αθήνα- Δουβλίνο, 2008-2012