Βιβλίο
Ο επιχρυσωμένος κήπος
Μυθιστόρημα

Γουστάβο Μαρτίν Γκάρθο
Μετάφραση: Αγγελική Πορτοκάλογλου
Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη
Αθήνα
Λαγουδέρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 210
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7893-86-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-06-2012)
Περίληψη:

Μια φορά κι έναν καιρό στο νησί της Κρήτης ήταν ο Μινώταυρος, ένα τέρας με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου, που ζούσε σ' ένα λαβύρινθο και τρεφόταν με το αίμα των νέων που στέλνονταν εκεί ως θυσία...

Αυτό λέει η παράδοση, αλλά ο Μαρτίν Γκάρθο ξεπλέκει τα νήματα του μύθου για να μας δώσει τη δική του εκδοχή της ζωής του τέρατος, του Μελαχρινού. Μαζί του θα ανακαλύψουμε το ανάκτορο της Κρήτης, έναν τόπο όπου όλα είναι δυνατά και η επιθυμία παντρεύεται με την αφθονία. Εκεί θα γνωρίσουμε την Αριάδνη, τη δίδυμη αδερφή του Μελαχρινού και τα άλλα κορίτσια που ομορφαίνουν τις μέρες του νεαρού. Θα γνωρίσουμε, επίσης, τον Τεχνουργό, τον δημιουργό του λαβυρίνθου, και τον Νομάδα, τον αφηγητή παραμυθιών.

Από τη γέννηση του Μελαχρινού ως το θάνατό του, ακούμε από το στόμα της Αριάδνης μία ιστορία στην οποία τα παιδιά συνομιλούν με το επέκεινα και τα ζώα μιλούν, οι κούκλες έχουν ανθρώπινη καρδιά ενώ οι γυναίκες ακολουθούν τα ίχνη της τρέλας τους σε έναν επίχρυσο κήπο όπου ο χρόνος δεν έχει νόμο και ο πόνος αναπαύεται.

Με αυτά τα τόσο ανόμοια στοιχεία ο Μαρτίν Γκάρθο επιστρέφει στον μυθικό κόσμο της "Γλώσσας των Πηγών" που του χάρισε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας 1994 και χάρη στο μεγάλο αφηγηματικό του ταλέντο επιτυγχάνει τη συμπόρευση του τρόμου και της τρυφερότητας.