Βιβλίο
The Lute Works
Lute Suites Nr. 1, 2, 3, 4: Prelude, Fugue & Allegro: Fugue: Prelude

Σύνθεση: Johann Sebastian Bach
Διασκευή: Evangelos Boudounis
Αθήνα
Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 87
Σχήμα: 33χ24
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τεχνικές προδιαγραφές: ISMN
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Περίληψη:

Aπό τότε που η κιθάρα κληρονόμησε τα έργα του λαούτου, ήταν αναμενόμενο ότι τα έργα του J. S. Bach για το λαούτο θα αποτελούσαν για τους κιθαριστές την κορυφαία κληρονομιά για το ρεπερτόριό τους.

Aν η μουσική του Bach έχει μια εξέχουσα θέση στο ρεπερτόριο των υπόλοιπων μουσικών οργάνων, για την κιθάρα (όργανο με εξαιρετικά φτωχό ρεπερτόριο) είναι ένα δώρο σταλμένο από το Θεό.

Aναρωτιόμαστε πολλές φορές, ποιά θα ήταν η εικόνα της κιθάρας και ποιά η θέση της στη μουσική χωρίς αυτό το ανεκτίμητο δώρο. Συμπερασματικά τα έργα του J. S. Bach για λαούτο αποτελούν για τους κιθαριστές ένα μέτρο που αξιολογεί την ποιότητά τους.

Σ' αυτή την έκδοση προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε δύο στόχους. Πρώτον, σεβασμό στη μουσική, με τις λιγότερες "εκπτώσεις" που είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν σε μια τέτοια μεταγραφή και δεύτερον να προτείνουμε μια εκλογικευμένη δακτυλοθεσία που ασφαλώς διευκολύνει τη φυσιολογική ροή της εκτέλεσης.

Eπίσης, δεν υπάρχουν παραπομπές (με δύο και τρεις εναλλακτικές λύσεις) στις νότες και στη δακτυλοθεσία που περιπλέκουν ίσως περισσότερο τον εκτελεστή. Σ' αυτή την έκδοση επιλέξαμε μία μόνο λύση, αυτή που πιστεύουμε πως αποδίδει πιστότερα τη μουσική και διευκολύνει τον ερμηνευτή.

E. M.