Βιβλίο
Ε, πρόεδρε

Μίμης Ανδρουλάκης
Αθήνα
Έθνος
2012
σ. 232
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Δοκίμια
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Καστανιώτης", 2009. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" στις 15.7.2012. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο συγγραφέας διερευνά με βάση την ελληνική και παγκόσμια εμπειρία τα μυστικά της Ηγεσίας, λίγο πριν, λίγο μετά την κατάκτηση της εξουσίας. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι αποκαλυπτικά: "Στην κόψη του νήματος". "Οι εκατό ημέρες". "Η σεναριακή σκέψη με τα τρία σενάρια". "Είναι η ψυχολογία, Πρόεδρε".

Μ' έναν ακροβάτη στο εξώφυλλο του βιβλίου, ο Μίμης Ανδρουλάκης αυτοπαρουσιάζεται σαν υψοφοβικός και εξομολογείται τον ίλιγγο και το θαυμασμό που νιώθει όταν βλέπει ακροβάτες στο σκοινί· τον ίδιο ίλιγγο, και ίσως μεγαλύτερο θαυμασμό, νιώθει και όταν βλέπει τον "Πρόεδρο" να
τεντώνει το σκοινί και να ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα στα ύψη της εξουσίας. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του: "το "Ε, Πρόεδρε!" δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις συμβουλές -Θεέ και Κύριε!- ενός "υψοφοβικού" προς έναν τολμηρό, ριψοκίνδυνο "ακροβάτη". Θέλει θράσος, το ξέρω, ένας που δεν αντέχει ούτε οπτικά τα ύψη να δίνει "μαθήματα" στον
ακροβάτη για την κλίση του σώματος, τις κινήσεις των χεριών, τις μετατοπίσεις του κέντρου βάρους, την αντιστάθμιση και την εξισορρόπηση".

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ρούλα ΓεωργακοπούλουΜικρά και θαυματουργά"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"12/12/2009
Τούλα ΡεπαπήΕκατό μέρες ή εκατό συμπτώματαwww.diavasame.grΔεκέμβριος 2009
Τίνα ΜανδηλαράΜαθήματα προς νέους ηγέτες"Πρώτο Θέμα"11/10/2009
Κωστής ΠαπαγιώργηςΈνα αλφαβητάρι για υποψήφιους ηγέτεςΠεριοδικό "Αθηνόραμα"8/10/2009
«Ε, Πρόεδρε», από τον Μίμη Ανδρουλάκη"Πρώτο Θέμα"20/9/2009
Τέα Βασιλειάδου«Καμπανάκι» για προέδρους"Ημερησία"19/9/2009
Συμβουλές ενός υψοφοβικού"Ο Κόσμος του Επενδυτή"19/9/2009
«Προκλητική» η επιστροφή του Μίμη Ανδρουλάκη"Εξπρές"13/9/2009