Βιβλίο
Πως μαθαίνει ο άνθρωπος
Εγκέφαλος, νους, εμπειρία και μάθηση στο σχολείο

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: John D. Bransford
Επιμελητής: Ann L. Brown
Επιμελητής: Rodney R. Cocking
Επιμελητής: M. Suzanne Donovan
Επιμελητής: James W. Pellegrino
Επιμελητής: Έφη Παπαδημητρίου
Μεταφραστής: Ελένη Κρομμύδα
Υπεύθυνος Σειράς: Κώστας Αγγελάκος
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 447
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-3987-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: How People Learn: Brain, Mind, Experience and School
Καινοτόμες Προσεγγίσεις στις Επιστήμες της Αγωγής 3
Σημειώσεις: Συγγραφική υπευθυνότητα: "Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών ΗΠΑ. Επιτροπή Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης". Πρόταση επιστημονικής έκδοσης: Δρ. Μανώλης Αναγνωστόπουλος.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 33.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-07-2012)
Περίληψη:

Πότε αρχίζουν τα νήπια να μαθαίνουν; Τι μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία -μέσω αναλυτικών προγραμμάτων, περιβαλλόντων μάθησης και διδακτικών μεθόδων- ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν πιο αποτελεσματικά;

Το παρόν έργο παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στο χώρο της επιστήμης της μάθησης και προτείνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η εφαρμογή των ερευνητικών ευρημάτων στη σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική.

Η αναδυόμενη επιστήμη της μάθησης, αξιοποιώντας τις τρέχουσες εξελίξεις διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, όπως της ψυχολογίας, της γνωσιακής επιστήμης, της νευροεπιστήμης, και της τεχνολογίας διερευνά τη διαδικασία της μάθησης και φιλοδοξεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει ο άνθρωπος. Επιπλέον, παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η εφαρμογή των ερευνητικών ευρημάτων στη σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική σηματοδοτώντας ριζικές αλλαγές στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα.

Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές των παιδαγωγικών σχολών, καθώς επίσης για τους ερευνητές και τους υπεύθυνους για τη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής.