Βιβλίο
Σύγχρονα θέματα παιδοψυχιατρικής
Προσεγγίσεις στην ταξινόμηση και διάγνωση

Επιμέλεια: Γιάννης Τσιάντης
Επιμέλεια: Σωτήρης Μανωλόπουλος
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1987
σ. 134
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-0510-4
ISBN Σετ 960-03-0012-7
Α/Α Τόμου: 1
Σημειώσεις: τ.1 δεύτερο μέρος. Γράφουν οι: Κωτσόπουλος, Σ. - Νασιάκου, Μ. - Skynner, R. - Bentovim, A. - Bingley, L. κ.ά.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 9.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-10-2008)
Περίληψη:

Η έκδοση αυτή απευθύνεται σε επιστήμονες που εργάζονται σε Τομείς σχετικά με την Ψυχική Υγεία του Παιδιού και της Οικογένειας, δηλαδή παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους, λογοπεδικούς, νοσηλευτικούς, επισκέπτριες αδελφές, εργοθεραπευτές.

Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικών τμημάτων, Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών τμημάτων, σπουδαστές Παιδαγωγικών Ακαδημιών, καθώς και σπουδαστές των σχολών επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ.

Οι συνεργάτες αυτής της έκδοσης εκπροσωπούν τις κύριες θεωρητικές τάσεις αναφορικά με τα θέματα της Παιδοψυχιατρικής. Η παρουσίαση των διαφορετικών θεωρητικών τάσεων κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμα μια καθολική θεωρία της ανάπτυξης. Οπωσδήποτε, όμως, σ' αυτή την έκδοση έχει δοθεί σχετική έμφαση στη σημασία που έχει η κατανόηση του εσωτερικού κόσμου του παιδιού και των σχέσεών του με την οικογένειά του και τους κοινωνικούς θεσμούς.

Πέρα από τις βασικές σύγχρονες απόψεις, η έκδοση αυτή προσφέρει βιβλιογραφική κάλυψη ενός ευρέως φάσματος θεμάτων Παιδοψυχιατρικής.