Βιβλίο
Έγκλημα στο Κολωνάκι

Γιάννης Μαρής
Ευθύνη Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 231
Σχήμα: 18χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-126-8
Το Βήμα· Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα 3
Σημειώσεις: Πρωτοδημοσιεύθηκε σε συνέχειες στο περιοδικό "Οικογένεια", το 1953. Επανέκδοση: "Ατλαντίς, Μ. Πεχλιβανίδης & Σια Α.Β.Ε.Ε.", 1999, "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη", 2008. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 19.8.2012.
Εξαντλημένο
Περίληψη:

Το "Έγκλημα στο Κολωνάκι", το πρώτο μυθιστόρημα που δημοσίευσε ο Μαρής με το πραγματικό του όνομα (Γιάννης Τσιριμώκος) το 1953, αρχίζει με το τηλεφώνημα που δέχεται μες στην άγρια νύχτα ο ζωγράφος Καρνέζης από τον χρηματιστή Φλωρά. Όταν η καμαριέρα του βρίσκει τον ζωγράφο νεκρό στο διαμέρισμα του στην οδό Σκουφά, η καλή αθηναϊκή κοινωνία αναστατώνεται και οι υποψίες βαραίνουν τον χρηματιστή. Η Αστυνομία δείχνει απρόθυμη να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση, ώσπου δράση θα αναλάβουν ο Αστυνόμος Μπέκας και ο δημοσιογράφος Μακρής, το ALTER EGO του συγγραφέα...

Οι ήρωες του Μαρή κινούνται στα "καλά προάστια" της Αθήνας αλλά και στις εργατικές συνοικίες της πρωτεύουσας και του Πειραιά. Η συναρπαστική δράση εκτυλίσσεται σε καμπαρέ, σε γραφεία εφημερίδων και στα μυθικά καφενεία της εποχής: "Βυζάντιον", "Ζαχαράτος", "Φλόκας" και "Zonar's".