Βιβλίο
Βρόμικος κόσμος

Τσαρλς Μπουκόβσκι
Μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Μετάφραση: Λουκάς Θεοδωρακόπουλος
Ευθύνη Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 278
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-119-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Hot Water Music
Το Βήμα· Απαγορευμένα Ερωτικά Αριστουργήματα 5
Σημειώσεις: Επιλογή διηγημάτων από τους τόμους: "Βρώμικος κόσμος" (Απόπειρα, 1988· 2011) και "Πόλη των Αγγέλων" (Απόπειρα, 1992). Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 29.7.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Σκοτεινά μπαρ, μοναχικές νύχτες, παράδοξες ερωτικές ιστορίες, σε έναν κόσμο χωρίς ηθικές αξίες, στερημένο από κάθε ρομαντισμό και μαγεία.

Η καθημερινότητα ενός τσακισμένου ανθρώπου, γραμμένη με τρυφερότητα, κυνισμό και χιούμορ.

Το έργο του Μπουκόφσκι, σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό, περιλαμβάνει ποιητικά βιβλία, διηγήματα και μυθιστορήματα. Πολλά έργα του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Εκτός από τα προσωπικά του βιώματα, στα έργα του Μπουκόφσκι αντικατοπτρίζεται η περιθωριακή, αναρχική πλευρά της αμερικανικής πραγματικότητας, την οποία, μέχρι πρόσφατα, η αμερικανική λογοτεχνία είτε καταδίκαζε είτε, ηθελημένα, αγνοούσε. Κι αν η κοινωνία της Αμερικής έδειξε να μην αντέχει το μπουκοφσκικό βλέμμα, το ευρωπαϊκό κοινό τού επιφύλαξε, από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε, εντυπωσιακά θερμή υποδοχή. Το έργο του -που αντικατοπτρίζει τις αντιφάσεις του σύγχρονου υλιστικού κόσμου, στον οποίο τα πάντα εκπορνεύονται- έχει μεταφραστεί σε όλες τις ευρωπαίκές χώρες, στη Λατινική Αμερική, ακόμη και στις Ινδίες.