Βιβλίο
Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα

Γιάννης Μαρής
Ευθύνη Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 315
Σχήμα: 18χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-124-4
Το Βήμα· Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα 1
Σημειώσεις: Πρωτοδημοσιεύθηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα "Ακρόπολις", το 1961 με τίτλο "Μαύρος 'Αγγελος". Επανέκδοση: "Ατλαντίς", 1990· "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη", 2008. Βιογραφικό σημείωμα: Φίλιππος Φιλίππου. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα" στις 5.8.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο Τιμόθεος Κώνστας, πάμπλουτος επιχειρηματίας, πεθαίνει υπό μυστηριώδεις και αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο ανιψιός και κληρονόμος του Κώστας Νικόδημος επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και αποφασίζει να διερευνήσει το θάνατό του: πρόκειται για αυτοκτονίας, καρδιακή προσβολή ή προσχεδιασμένο έγκλημα; Ή μήπως σχετίζεται με ένα ένοχο μυστικό, καλά φυλαγμένο από τα χρόνια της Κατοχής; Ποιος ο ρόλος της νεαρής, γοητευτικής και επικίνδυνης συζύγου του Τιμόθεου Κώνστα; Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει ο Αστυνόμος Μπέκας, ο οποίος έτσι θα βιώσει έστω πρόσκαιρα, τη "μεγάλη ζωή" των πλουσίων.

"Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα" (1961) προβλήθηκε ως σειρά στην ΕΡΤ το 1987 (με τον Σταύρο Ξενίδη στο ρόλο του Αστυνόμου Μπέκα), σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, καθηλώνοντας τους τηλεθεατές όπως ακριβώς και τους αναγνώστες.