Βιβλίο
Έγκλημα στα παρασκήνια

Γιάννης Μαρής
Ευθύνη Σειράς: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 201
Σχήμα: 18χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-127-5
Το Βήμα· Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα 4
Σημειώσεις: Πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα "Απογευματινή", το 1954. Επανέκδοση: "Ατλαντίς", 1990· "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη", 2008. Βιογραφικό σημείωμα: Φίλιππος Φιλίππου. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα" στις 26.8.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Γνωστή ηθοποιός δολοφονείται στο καμαρίνι της πριν από την πρεμιέρα της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί και στην οποία έχει σπεύσει όλη η κοσμική Αθήνα. Ανάμεσα τους, και ο δημοσιογράφος Μακρής, ο οποίος θα αρχίσει να σκαλίζει την υπόθεση για λογαριασμό της εφημερίδας του και θα αποδειχτεί πολύτιμος στον Αστυνόμο Μπέκα. Πρόκειται για μια σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι του θεάτρου, βιομήχανοι, αλλά και δωσίλογοι της Κατοχής...

Το "Έγκλημα στα παρασκήνια" (1954) διασκευάστηκε για τον κινηματογραφο από τον ίδιο τον Γιάννη Μαρή, κατέκτησε και ως ταινία (1960? σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης) κοινό και κριτικούς, καθώς και το Βραβείο Φωτογραφίας (Αριστείδης Καρύδης-Φουκς) και Β' Γυναικείου Ρόλου (Ζωρζ Σαρή) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Τον Αστυνόμο Μπέκα υποδυόταν ο Τίτος Βανδής.