Βιβλίο
Έρως και ψυχή
Στάδια μυητικής εξέλιξης του ανθρώπινου συνειδητού

Λεωνίδας Χ. Κοβάτσης
Αθήνα
Κουλτούρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 189
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8431-38-6
Σημειώσεις: Επίμετρο: "Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ: Μια ερμηνευτική προσέγγιση".
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.83€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 27-09-2012)
Περίληψη:

Η ζωή μας είναι ένα ταξίδι. Ένα μυητικό ταξίδι με τα περάσματα και τις επισταθμίες του. Γι' αυτούς, φυσικά, που θέλουν να το βλέπουν έτσι.

Τα περάσματα αυτά του ταξιδιού της ζωής μας δεν είναι παρά στάδια εξέλιξης της συνείδησης και κατ' επέκταση της ψυχής μας. Ορισμένα από τα εξελικτικά αυτά στάδια του ανθρώπινου συνειδητού και πιο συγκεκριμένα της θηλυκής αρχής που το "γέννησε", εξετάζουμε σ' αυτό το βιβλίο.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους αναζητούν το βαθύτερο νόημα που υπάρχει στις σχέσεις των δύο φύλων και πιο συγκεκριμένα στο πώς απρόσωπες και εγωκεντρικές ερωτικές σχέσεις μπορούν να μεταμορφωθούν σε σχέσεις προσώπου προς πρόσωπο.

Απευθύνεται ακόμα σ' αυτούς που αναζητούν την αυτογνωσία, τη σωστή εκτίμηση των αξιών της ζωής και την κατανόηση της αγάπης, μέσα από την οριακή βίωση του ερωτικού πάθους.

Ενδιαφέρει, τέλος, αυτούς που αναζητούν τους πνευματικούς θησαυρούς και τα διδάγματα που κρύβουν οι μύθοι και τα παιδικά παραμύθια και τη σημασία τους για τη μυητική παιδεία του ανθρώπου, με άλλα λόγια, τη μοναδική πορεία που πρέπει να κάνει ο κάθε άνθρωπος προς την αυτοκατανόηση και τη βιωματική αυτοπραγμάτωση του, ως μοναδικό και ανεπανάληπτο πρόσωπο αυτού του κόσμου.