Βιβλίο
Βρετανικός λαβύρινθος
Τρία δυνατά ψυχολογικά θρίλερ: Θαμμένα μυστικά. Ο Μινώταυρος. Πορτομπέλο

Ρουθ Ρέντελ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Αθήνα
Μεταίχμιο
2012
σ. 1001
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-501-942-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Not in the Flesh. The Minotaur. Portobello
Χαμηλή Τιμή - Βιβλία Εναντίον Κρίσης
Σημειώσεις: Πρώτη έκδοση στις εκδόσεις "Μεταίχμιο": "Θαμμένα μυστικά", 2008· "Ο Μινώταυρος", 2009· "Πορτομπέλο", 2010. Πρόλογος: Χίλντα Παπαδημητρίου.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.99€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-11-2012)
Περίληψη:

Τα βιβλία της Ρέντελ ξεπερνούν τους περιορισμούς του αστυνομικού ύφους και είναι αυθεντική λογοτεχνία, στην πιο καθαρή μορφή της. Ένα από τα στοιχεία που συντελούν σ' αυτό είναι ότι η συγγραφέας, πίσω από τη βασική πλοκή, στήνει μια αντιπροσωπευτική και προσεκτικά δουλεμένη τοιχογραφία της αγγλικής κοινωνίας, τόσο στις μικρές και φαινομενικά ειδυλλιακές επαρχιακές πόλεις, όσο και σε διάφορες γειτονιές του Λονδίνου. [...]

Η κριτικός Τζόαν Σμιθ λέει χαρακτηριστικά: "Αν κάποιος από άλλο πλανήτη ζητούσε να μάθει πόσο άλλαξε το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 40 χρόνια, θα αρκούσε να του δώσουμε να διαβάσει τα βιβλία της Ρουθ Ρέντελ".

(από τον πρόλογο της Χίλντας Παπαδημητρίου)

Ο ανά χείρας τόμος περιλαμβάνει τρία από τα δημοφιλέστερα και αντιπροσωπευτικότερα μυθιστορήματα της Ρουθ Ρέντελ:
-Τα "Θαμμένα μυστικά", μια κλασική αστυνομική ιστορία με ήρωα τον επιθεωρητή Γουέξφορντ.
-Τον "Μινώταυρο", ένα μυθιστόρημα γοτθικής ατμόσφαιρας που εκτυλίσσεται στην αγγλική επαρχία τη δεκαετία του '60 και ανήκει στη σειρά που η συγγραφέας υπογράφει ως Μπάρμπαρα Βάιν.
-Το "Πορτομπέλο" την ψυχολογική σκιαγράφηση μιας ομάδας ατόμων τελείως διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίοι ζουν ή κινούνται γύρω οπό το Πορτομπέλο, έναν από τους πιο γραφικούς και ζωντανούς δρόμους του Λονδίνου.