Βιβλίο
Η θετική πλευρά της αρνητικής σκέψης
Ανακάλυψε τα οφέλη της "αμυντικής απαισιοδοξίας"

Julie K. Norem
Μετάφραση: Ελένη Μπουκαούρη
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2012
σ. 159
Σχήμα: 20χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-162-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Positive Power of Negative Thinking
Το Βήμα· Πρακτικοί Οδηγοί Ψυχολογίας 4
Σημειώσεις: Επανέκδοση: Κριτική, 2004. Ειδική έκδοση για την εφημερίδα "Το Βήμα". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 27.10.2012.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Μήπως έχετε βαρεθεί να ακούτε συνεχώς ότι πρέπει να είστε αισιόδοξοι και ότι πρέπει να δείτε τη θετική πλευρά της ζωής και το ποτήρι σας μισογεμάτο, αντί για μισοάδειο; Εάν ναι, τότε ήρθε ή ώρα να ανακαλύψετε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της "αμυντικής απαισιοδοξίας": μιας δοκιμασμένης και πρακτικής στρατηγικής, που επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να περιορίζουν το άγχος τους, και να είναι εξαιρετικά αποδοτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν.

Στο βιβλίο αυτό, η καθηγήτρια ψυχολογίας .Julie K. Norem υποστηρίζει, με πειστικά επιχειρήματα, ότι σε πολλούς ανθρώπους η θετική σκέψη λειτουργεί ανασταλτικά ως προς τη διαχείριση του άγχους τους. Η συγγραφέας, επίσης, με πλήθος από πραγματικά παραδείγματα, περιγράφει με ποιο τρόπο είναι δυνατόν οι αρνητικές σκέψεις και η επίκληση του "χειρότερου δυνατού σεναρίου" να λειτουργούν υπέρ μας και όχι εναντίον μας.