Βιβλίο
Ρούλα Γκόλιου
Επιμέλεια: Ρούλα Γκόλιου
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 147
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-159-6
ISBN Σετ 960-503-156-6
Το Βήμα
Α/Α Τόμου: 3
Σημειώσεις: Επανέκδοση: Μαλλιάρης Παιδεία, 2007. Ειδική έκδοση για την εφημερίδα "Το Βήμα". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 27.10.2012.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Βοτάνων: Τα κυριότερα βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες
Ν-Ω: βότανα φαρμακευτικά, αρωματικά, καλλωπιστικά, καλλυντικά, αφροδισιακά
Ν-Ω: βότανα φαρμακευτικά, αρωματικά, καλλωπιστικά, καλλυντικά, αφροδισιακά
Ρούλα Γκόλιου
Επιμέλεια: Ρούλα Γκόλιου
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 147
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-159-6
ISBN Σετ 960-503-156-6
Το Βήμα
Α/Α Τόμου: 3
Σημειώσεις: Επανέκδοση: Μαλλιάρης Παιδεία, 2007. Ειδική έκδοση για την εφημερίδα "Το Βήμα". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 27.10.2012.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Περίληψη:
Η "Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Βοτάνων" είναι ένα χρήσιμο βιβλίο -μια πολύτιμη πηγή γνώσης- για τα βότανα, δηλαδή για τα φυτά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες ή άλλη ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, το βιβλίο αποτελεί ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία και τον πλούτο της ελληνικής (και της παγκόσμιας) χλωρίδας και -με τον τρόπο αυτό- να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη προστασίας της.
Για το κάθε βότανο παρουσιάζονται ολοκληρωμένα:
- η ιστορία του
- τα συστατικά του
- οι θεραπευτικές ιδιότητες του
- η φαρμακευτική, καλλυντική, καλλωπιστική και αφροδισιακή χρήση του
- η αξιοποίηση του στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία
Στον τρίτο τόμο παρατίθενται αλφαβητικά τα λήμματα για τα βότανα από το Νι έως το Ωμέγα.
Η "Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Βοτάνων" είναι ένα χρήσιμο βιβλίο -μια πολύτιμη πηγή γνώσης- για τα βότανα, δηλαδή για τα φυτά που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες ή άλλη ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, το βιβλίο αποτελεί ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία και τον πλούτο της ελληνικής (και της παγκόσμιας) χλωρίδας και -με τον τρόπο αυτό- να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη προστασίας της.
Για το κάθε βότανο παρουσιάζονται ολοκληρωμένα:
- η ιστορία του
- τα συστατικά του
- οι θεραπευτικές ιδιότητες του
- η φαρμακευτική, καλλυντική, καλλωπιστική και αφροδισιακή χρήση του
- η αξιοποίηση του στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία
Στον τρίτο τόμο παρατίθενται αλφαβητικά τα λήμματα για τα βότανα από το Νι έως το Ωμέγα.