Βιβλίο
Ζα Ζα

Κυριάκος Αθανασιάδης
Αθήνα
Free Thinking Zone
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 309
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-80288-0-7
Σημειώσεις: Το 15% των καθαρών εσόδων του βιβλίου θα δοθεί στον αγώνα κατά της κακοποίησης και του trafficking παιδιών και γυναικών της διεθνούς οργάνωσης Love 146 που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον σύλλογο ΚΕΑΝ.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-11-2012)
Περίληψη:

Η πρώτη εκδοτική προσπάθεια του Free Thinking Zone είναι η " Ζα Ζα, ", ένα βιβλίο-σύμβολο του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του καθενός και της καθεμιάς μας, του δικαιώματος μας στη αέναη αναζήτηση νέων ορίων και νέων αξιακών ορισμών στην ηθική του, στην αισθητική, στην ανοχή, στην ελευθερία του.

Η "Ζα Ζα", το όγδοο βιβλίο του Κυριάκου Αθανασιάδη είναι ένα μυθιστόρημα που μιλά για τη χειραφέτηση, την επιδίωξη της προσωπικής ελευθερίας, την κατασκευή ενός προσωπικού μέλλοντος - και για το σεξ... Ακολουθεί τα βήματα μιας τριαντάχρονης, επιτυχημένης στη δουλειά της και στο γάμο της γυναίκας, που όμως νιώθει να ασφυκτιά από την απόλυτη κανονικότητα της ζωής της και αποφασίζει να την αλλάξει, με έναν τρόπο και μέσω μίας αισθησιακής, προκλητικής οδού που με τον καιρό θα τη μεταλλάξει και θα την αναγεννήσει σε μιαν άλλη γυναίκα, κυρία του εαυτού της και του σώματός της.

Ερωτικό, με σελίδες όπου η λαγνεία ανακατεύεται με τη φιλοσοφία και την τέχνη, το βιβλίο θα γοητεύσει τις γυναίκες, θα μάθει κάποια πράγματα σε όσους άντρες θέλουν να εντρυφήσουν στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, και θα διαβαστεί με ενδιαφέρον από τους ρέκτες της μοντέρνας αφηγηματικής πεζογραφίας.

Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό ακολουθεί και η απόφασή του Free Thinking Zone να διαθέσει ένα μέρος των καθαρών προ φόρων εσόδων του βιβλίου στη διεθνή οργάνωση LOVE 146 και το δίκτυο ΚΕΑΝ για τον αγώνα κατά της κακοποίησης και του trafficking γυναικών και κυρίως παιδιών. Η λογική μας: ό,τι δεν μάς αρέσει πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το αλλάξουμε.

Η "Ζα Ζα" είναι ένα αληθινό πρόσωπο.


"Το μυθιστόρημα Ζα Ζα είναι σκληρό, τολμηρό, ακραίο και αποκαλυπτικό, σε προκαλεί να αναλογιστείς, να αναρωτηθείς, να διερευνήσεις το μέγα θέμα της λίμπιντο και της απελευθέρωσης μέσα από τη λίμπιντο. Σε προκαλεί να φτάσεις σε συμπεράσματα ή να τα αναθεωρήσεις, για να τα επεξεργαστείς ξανά. Με άλλα λόγια σε βάζει στα δύσκολα και στα σκοτεινά του υποσυνείδητου. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ένα μυθιστόρημα αξιοπρόσεκτο και συναρπαστικό". Αλεξάνδρα Μποκονίκα, ποιήτρια (Bookstand).

"Ένα νεο-νουάρ μυθιστόρημα χωρίς προφανές έγκλημα. Οι σκελετοί βρίσκονται θαμμένοι βαθύτερα. Ένα βιβλίο για την παραχάραξη της γυναικείας ψυχής, ίσως και του αδιέξοδου πνεύματος μιας χώρας ολόκληρης, την ώρα τούτη". Σταυρούλα Σκαλίδη, συγγραφέας, δημοσιογράφος.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αλεξάνδρα ΜπακονίκαΤρεις γυναίκες διαβάζουν τη Ζα Ζα"Έξώστης"11/2/2014
Ελένη ΓκίκαΖα Ζαwww.diavasame.grΙανουάριος 2014
Χαράλαμπος ΓιαννακόπουλοςΌλα είναι αφηγήσεις. Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο"Bookstand"21/6/2013
Γιώργος ΣτόγιαςΑργά η γρήγορα, όλοι θα πέσουν"Εφημερίδα των Συντακτών"30/3/2013
Μισέλ ΦάιςΤροχιές ερωτο-γραφίας"Εφημερίδα των Συντακτών"15/12/2012
Κατερίνα ΧανδρινούΕκεί που κατοικούν οι δράκοι"Bookstand"4/12/2012
Χαράλαμπος ΓιαννακόπουλοςΟι γυναίκες και τα βιβλία"The Books' Journal"26Δεκέμβριος 2012
Γεωργία ΜανάφηΖα Ζα"Bookstand"27/11/2012
Αλεξάνδρα ΜπακονίκαΖα Ζα"Bookstand"20/11/2012