Βιβλίο
Recep Tayyip Erdogan - Ρτζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η βιογραφία του τούρκου πρωθυπουργού από ένα Έλληνα δημοσιογράφο

Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Αθήνα
Κίνητρο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 782
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8166-13-4
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 27.69€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-11-2012)
Περίληψη:

Στην Τουρκία σήμερα ένας στους δύο θα σου πει ότι ο Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος εργατικός, ταπεινός, ήρεμος, ειλικρινής, καταδεκτικός, όπως ο κάθε πολίτης της χώρας.
"Ένας από εμάς".

Για να γνωρίσει κανείς το σημερινό ηγέτη της Τουρκίας, να κατανοήσει τη συμπεριφορά και την πολιτική του, για να διαβλέψει το μέλλον του και την εξέλιξή του, κυρίως, όμως, για να τον κρίνει, πρέπει πρωτίστως να γνωρίζει την ιστορία της Ελλάδας. Να γνωρίζει την ιστορία της Τουρκίας. Να γνωρίζει την ιστορία του αραβικού κόσμου, να γνωρίζει την Ορθοδοξία και το Ισλάμ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, για τους Τούρκους, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης που διεμβολίζει την παγκόσμια πραγματικότητα και εισάγει την Τουρκία στον 21ο αιώνα, ως μεγάλη ισλαμική δημοκρατική δύναμη με όλη την ιστορική της κληρονομιά.

Για τους Έλληνες, είναι ένας Πόντιος Ισλαμιστής και επαναστάτης, που τα τελευταία 10 χρόνια στάθηκε ένας καλός γείτονας για την Ελλάδα.

Για τους Άραβες ο Ταγίπ είναι ο οραματιστής της αραβικής ισλαμικής δημοκρατικής άνοιξης και το σύμβολο εμπιστοσύνης και στηρίγματος.

Και για τους Ευρωπαίους είναι ο δημοκράτης ισλαμιστής του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς τα χαρακτηριστικά του φόβου του Αγιατολάχ.