Βιβλίο
Τρεις τελείες

Παρασκευάς Καρασούλος
Αθήνα
Μικρή Άρκτος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 72
Σχήμα: 19χ19
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8104-42-6
Περιέχει: 3 CD
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-01-2013)
Περίληψη:

Από το Μαγικό Κλειδί, που ήταν και η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση του στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου το 1987 (σε μουσική Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία της Μαρίας Δημητριάδη) έως σήμερα, τα τραγούδια του έμειναν πολλές φορές στα χείλη μας αλλά και στην καρδιά μας.
Τραγούδια όπως η "Μικρή πατρίδα", οι "Δον Κιχώτες", "Τον εαυτό του παιδί", το "Δυο μέρες μόνο", το "Εφτά ζωές", και δεκάδες άλλα, διαμόρφωσαν μια ταυτότητα εντελώς ιδιαίτερη για τον στιχουργικό λόγο του Παρασκευά Καρασούλου στην τέχνη του ελληνικού τραγουδιού.

Η Μικρή Άρκτος γιορτάζοντας τα 25 χρόνια της στιχουργικής παρουσίας του Παρασκευά Καρασούλου στο ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζει τις Τρεις Τελείες, μια ειδική έκδοση - αναφορά στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια.

Την έκδοση συναποτελούν ένα καλαίσθητο βιβλίο (με τους στίχους των επιλεγμένων τραγουδιών και τρία ζωγραφικά έργα του Ανδρέα Γεωργιάδη που προλογίζουν κάθε ενότητα) και 3 cd με 45 τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφικής δουλειάς του στιχουργού, επανατοποθετημένων σε τρεις θεματικές ενότητες - άξονες.

Ο τόπος, ο χρόνος και το πρόσωπο, αναδιατάσσουν δραματουργικά το υλικό των επιλεγμένων τραγουδιών σε τρεις νέους κύκλους που αποτελούν ο καθένας και ένα από τα τρία cd της έκδοσης. Είναι στην πραγματικότητα οι τρεις κυρίαρχες "δημιουργικές εμμονές" του στιχουργού που λειτούργησαν ως άξονες έμπνευσης και δημιουργίας του στην πορεία των είκοσι πέντε αυτών χρόνων.

Τρεις τελείες λοιπόν, ως ενότητες αναφοράς αλλά και ως σημεία στίξης δηλωτικά της αναμονής των επόμενων ταξιδιών που οι στίχοι του Παρασκευά Καρασούλου μέλλεται να μας ταξιδέψουν...

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μαρίνα ΤσικλητήραΑφιέρωμα στα 25 χρόνια δημιουργίας του σπουδαίου στιχουργού"Realnews"20/1/2013
Γιούλη ΕπτακοίληΠρόβλημα να παραμένει το παρόν ατραγούδιστο"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"13/1/2013
Ανταίος ΧρυσοστομίδηςΤραγούδια που γεννήθηκαν σε μια… θεϊκή στιγμή"Η Αυγή"30/12/2012