Βιβλίο
Εκεί έξω
Ποιήματα

Ντίνος Σιώτης
Επιμέλεια: Ουρανία Πανταζοπούλου
Αθήνα
Κοινωνία των (δε)κάτων
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 62
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-99493-9-2
Σημειώσεις: Πρόλογος: Νάνος Βαλαωρίτης, "Ντίνος Σιώτης, ο πανταχού παρών ποιητής".
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-01-2013)
Περίληψη:

Ποιήματα γραμμένα σε βαπόρια, λεωφορεία, αεροπλάνα, αεροδρόμια, λιμάνια, καφενεία, γραφεία, σπίτια, στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, την Αλαμπάμα αλλά ως επί το πλείστον στην Αθήνα και την Τήνο.

Μερικά δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε διάφορα έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά και ιστολόγια στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ή που δεν έχουν σχέση με την ποίηση.

Λυπάμαι που δεν κρατώ λογαριασμό (όχι λόγω πληθώρας δημοσιεύσεων, λόγω αμέλειας) ως προς τους τίτλους των περιοδικών και τις ημερομηνίες δημοσίευσης.

Πάντως απ' τη σελίδα αυτή: θερμές ευχαριστίες στους εκδότες για την άδεια αναδημοσίευσης.

Ντ. Σ.


"Ότι η ποίηση του Ντίνου Σιώτη είναι εντελώς πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για πολλά έξω από τα σύνορά μας, είναι φανερό για τον αντικειμενικό και πληροφορημένο αναγνώστη. Η προέλευση της ποιητικής του, όπως σε όλες τις περιπτώσεις όταν εμφανίζεται ένα καινούργιο στυλ, ύφος ή είδος ποίησης, μένει μυστηριώδης όσο και να σπάσουν τα κεφάλια τους οι κριτικοί. Συνδυάζει κάτι που ονομάζω "ταραγμένη πραγματικότητα" με το εντελώς απροσδόκητο των λεκτικών συνδυασμών και μια ονειρική προοπτική, νοσταλγική σαν μια φωνή συλλογική ν΄αναθυμάται ένα πιο ευτυχισμένο παρελθόν ή απλώς μια προοπτική ενός πιο πλούσιου κόσμου, σπάζοντας τη μονότροπη μονοτονία της πρόσφατης ποιητικής παραγωγής που δεν προχωρεί βαθύτερα απ' το χαρτί που γράφτηκε στο 95% των περιπτώσεων. [...]"

Νάνος Βαλαωρίτης, Αθήνα της Κρίσης, 14 Οκτωβρίου 2012
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Παναγιώτης ΒούζηςΑντισυστημική ποίησηΠεριοδικό "Ένεκεν"31Ιανουάριος-Μάρτιος 2014
Δημήτρης ΑθηνάκηςΠοίηση μέσα στην εποχή της"Η Αυγή"21/7/2013
Ηλίας ΚεφάλαςΕκεί έξωΠεριοδικό "Φρέαρ"2Ιούλιος-Αύγουστος 2013
Ελισάβετ ΑρσενίουΠαλμός στο δρόμοΠεριοδικό "Κουκούτσι"8Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2013
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΕκεί έξω"Το Ποντίκι"3/1/2013
Πέτρος Γκολίτσης"Ο πανταχού παρών ποιητής" και το "Εκεί έξω" του Ντίνου ΣιώτηΠεριοδικό "Ένεκεν"27Ιανουάριος-Μάρτιος 2013