Βιβλίο
Αντιμέτωποι με τον εαυτό μας
Δέκα διηγήματα κοινωνικο-οικολογικού προβληματισμού

Στέλιος Γ. Ευριπιώτης
Αθήνα
Bookstars - Γιωγγαράς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 398
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5015-40-4
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-02-2013)
Περίληψη:

Σήμερα, η οικολογική κατάρρευση του πλανήτη αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία από τις μεγαλύτερες και αμεσότερες απειλές του. Μεγάλες και κατακλυσμικές αλλαγές, όπως καύσωνες, πλημμύρες, εξαφάνιση ειδών ελλείψεις τροφίμων κ.ά., αναμένεται να πλήξουν τη Γη στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, η κινητοποίηση των απανταχού αρχόντων και των πολιτών για την αποτροπή αυτής της βιβλικής κατάστροφής μοιάζει υποτονική. Παρότι, ως κοινωνία, έχουμε πειστεί για τις ευθύνες μας και όλα τα βιομηχανικά κράτη έχουν υιοθετήσει ορισμένες πρακτικές προς την κατεύθυνση της αναχαίτισής της, τα αποτελέσματά τους δε φαίνεται να διασφαλίζουν το ζητούμενο.

Τι φταίει γι' αυτό;
Μήπως η αψηφισιά του κινδύνου ή η ραθυμία όλων μας;
Μήπως το σύνδρομο της απληστίας που μας διακατέχει και η άρνησή μας να θυσιάσουμε μικρό μέρος της βόλεψης ή και της ευημερίας μας; Και από την άλλη:
Μήπως φταίει η αντίσταση του διεθνούς κατεστημένου ή ότι δεν επινοήσαμε ακόμη το απόλυτο υποκατάστατο του υπό εξάντληση πετρελαίου;
Μα, πάνω απ' όλα, θα προλάβουμε να αποτρέψουμε τον όλεθρο και πώς;

Τις απαντήσεις αυτών και πολλών άλλων παρόμοιων προβληματισμών επιχειρεί να δώσει το βιβλίο που κρατάτε, μέσα από την πλοκή, τους διάλογους και τις ανατροπές δέκα κοινωνικο - οικολογικών διηγημάτων.