Βιβλίο
Ποίηση στην εποχή της εκποίησης

Συλλογικό έργο
Αθήνα
Άπαρσις
2013
σ. 78
Σχήμα: 22χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-9737-31-9
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-02-2013)
Περίληψη:

Η «ποίηση στην εποχή της εκποίησης» είναι ομάδα ποιητών που πιστεύουν ότι η ποίηση δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση. Υπάρχει από τον Μάιο του 2010, που δημιουργήθηκε ο ανοιχτός ιστότοπος ποίησης http://ekpoiisi.blogspot.com/
Η ομάδα έχει οργανώσει αρκετές ανοιχτές αυτοσχεδιαστικές βραδιές σε διάφορους χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Συνδυάζει την ποίηση με τη μουσική, τις εικαστικές και αναπαραστατικές τέχνες. Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα επιμελείται τη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή «ποίηση στην εποχή της εκποίησης» κάθε Κυριακή στις 8.00 το βράδυ, στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία» στους 94.0 των fm.
Έχει συμμετάσχει σε δημόσιες δράσεις όπως η Μέρα δρόμου, η Διαμαρτυρία των ποιητών κ.ά. Το Μάρτιο του 2011 πήρε μέρος στην έκθεση «Εικονοποίηση» που διοργάνωσε στο ίδρυμα Κακογιάννη ο «Ορίζοντας γεγονότων» και στις αρχές του 2012 η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε με τη συμμετοχή στις εκθέσεις «Ουτοπία» και «Ερωτοπία».
Η «ποίηση στην εποχή της εκποίησης» πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Αντίστασης των κατοίκων της Κερατέας τον Απρίλιο του 2011. Είχε παρέμβαση τον Ιούνιο του 2011 στο κίνημα του Συντάγματος με μοίρασμα έντυπων ποιημάτων και απαγγελίες.
Η συλλογή ποιημάτων «ποίηση στην εποχή της εκποίησης» περιέχει δύο ποιήματα που ο κάθε ποιητής ή ποιήτρια θεωρεί ως αντιπροσωπευτικά του ή πιο ταιριαστά με την εποχή που διανύουμε. Όπως συμβαίνει και στις άλλες δράσεις της ομάδας, έτσι και στη δημιουργία του βιβλίου αυτού, η προσωπική δημιουργία πλέκεται με τη συλλογική και το ζητούμενο δεν είναι μια ποίηση για την εποχή, αλλά η ποίηση στην εποχή της.


Συμμετέχουν:
Νίκη Ανδρικοπούλου
Ιωάννα Αργυρίου
Ανδρέας Βατίστας
Μαρία Γκόλια
Αλέξης Δάρας
Ελίζα Διαμαντοπούλου
Τζίμης Ευθυμίου
Elderdiery M. Fadul
Γιώργος Καπετανάκος
Κώστας Κολημένος
Βασίλης Κυριάκης
Αλέξανδρος Μιστριώτης
Μαρία Παπανδρεοπούλου
Θεόδωρος Πάσχος
Βασίλης Παχουνδακης
Σελένα (Έλενα) Προδρομίδου
Αγάθη Ρεβύθη
Χαράλαμπος Σταμέλος
Νίκος Τερζής
Γιώργος Τσίγκας
Γιάννης Υφαντής

Κριτικές - Παρουσιάσεις: