Βιβλίο
Κουρέλι

Ντέννις Κέλλυ
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Αθήνα
poema
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 63
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-80520-1-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Debris
Θέατρο
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Δήμητρα Κονδυλάκη. Έκδοση με αφορμή την παράσταση του έργου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με τους Θύμιο Κούκιο και Ελίνα Ρίζου, στη Νέα Θεατρική Σκηνή "Faust". Ημερομηνία 1ης παράστασης: 15 Μαρτίου 2013.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-03-2013)
Περίληψη:

Έκδοση με αφορμή την πρεμιέρα σε πανελλήνια πρώτη του έργου του Ντέννις Κέλλυ, στις 15 Μαρτίου 2013, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στη Νέα Θεατρική Σκηνή "Faust". Πρόκειται για το πρώτο έργο του συγγραφέα ("Debris", 2003), που αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας.

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τον Ντέννις Κέλλυ από τις παραστάσεις των έργων του "Ορφανά" (μτφ. Κ. Σωτηριάδου, σκην. Β. Θεοδωρόπουλου), "DNA" (μτφ. Ε. Λυγίζου, σκην. Σ. Βγενοπούλου) και "Οσάμα ο ήρωας" (μτφ. Χρ. Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκην. Π. Μιχαηλίδη). Ωστόσο η πρώτη σύσταση του συγγραφέα στο ελληνικό κοινό έγινε με το "Κουρέλι" όταν παρουσιάστηκε σε μορφή θεατρικού αναλογίου στο "Φόρουμ σύγχρονης δραματουργίας 2009" του ΕΚΔΙΘ, στην παρούσα μετάφραση και με τους ίδιους συντελεστές.

Από τις εκδόσεις (.poema..) κυκλοφορεί το βιβλίο με το κείμενο του έργου, σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά για το θέατρο με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων δραματουργών, ελλήνων και ξένων (σύμβουλος έκδοσης: Δήμητρα Κονδυλάκη).

Περιλαμβάνονται εκτός του θεατρικού έργου, ένα εκτενές εισαγωγικό κείμενο, το σκηνοθετικό σημείωμα καθώς και εργοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα. Η έκδοση συνοδεύει την παράσταση και διατίθεται στον χώρο της Θεατρικής Σκηνής "Faust".

Κριτικές - Παρουσιάσεις: