Βιβλίο
Μια σύγχρονη Οδύσσεια
Αυτοβιογραφία

Γιώργος Βασιλείου
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 517
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-02-2874-8
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 28.75€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-03-2013)
Περίληψη:

Τα πιο συναρπαστικά παραμύθια είναι συνήθως οι πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στη δίνη ενός ανεμοστρόβιλου ιστορικών γεγονότων και μεγάλων αλλαγών, συχνά αλλά όχι πάντα με δική τους επιλογή.

Στις σελίδες που ακολουθούν, ο Γιώργος Βασιλείου εξιστορεί την Οδύσσεια, όπως δικαίως την αποκαλεί, της οικογένειάς του και του ιδίου από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι το 1988, όταν εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μας υπόσχεται δύο ακόμη τόμους που θα καλύψουν την περίοδο της δικής του Προεδρίας και τα χρόνια που ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Βασιλείου υπήρξε και συνεχίζει να είναι μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα. Σίγουρα δεν είναι ο παραδοσιακός πολιτικός που συναντάει κανείς σε Κύπρο και Ελλάδα. Πόρρω απέχει. Στο βιβλίο αυτό καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα πώς και γιατί παρακολουθώντας μέσα από τα δικά του μάτια τη μεγάλη περιπέτεια της οικογένειας Βασιλείου σε ένα μεγάλο κομμάτι του περασμένου αιώνα, του αιώνα των μεγάλων ιδεών που συχνά διαψεύστηκαν, των σκληρών συγκρούσεων που άφησαν πολλά εκατομμύρια θύματα πίσω τους, του αιώνα της προόδου και της οπισθοδρόμησης. Του αιώνα των αντιθέσεων, με άλλα λόγια, που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στη διαδρομή της Μεγάλης Ιστορίας. Τον έζησαν πολύ έντονα η Κύπρος και η Ελλάδα, όπως άλλωστε και η υπόλοιπη Ευρώπη.

(από τον πρόλογο του Καθηγητή Λουκά Τσούκαλη)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Λουκάς ΤσούκαληςΗ Οδύσσεια της οικογένειας Γ. Βασιλείου"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"20/10/2013
Ρένα ΧόπλαρουΜια σύγχρονη Οδύσσειαwww.protagon.gr13/10/2013
Χρυσόστομος ΠερικλέουςΈνας πραγματιστής ηγέτης"The Books' Journal"34Αύγουστος 2013
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΜια σύγχρονη Οδύσσεια"Εστία"13/7/2013
Δημήτρης Α. ΣωτηρόπουλοςΟι πολλές ζωές του Γιώργου Βασιλείου"Το Βήμα"/ "Βιβλία"2/6/2013