Βιβλίο
Ευαγγέλιον και Άγιοι Τόποι
Μια πρωτότυπη έκδοση

Νεκτάριος Ανδρ. Ζιόμπολας
Αθήνα
Νεκτάριος Ανδρ. Ζιόμπολας, Αρχιμανδρίτης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 287
Σχήμα: 29χ22
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-92681-6-5
Α/Α Τόμου: 1
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Τιμή: 27.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-04-2013)
Περίληψη:

Ο σεβαστός και αγαπητός Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ανδρ. Ζιόμπολας, γνωστός και από άλλες δημοσιευθείσες εργασίες του, αναμφίβολα αποδεικνύεται ακούραστος μελετητής της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας, αλλά και κάτοχος πολλών χρησίμων γνώσεων.

Μετά από επανειλημένες επισκέψεις του στους Αγίους Τόπους, όπου έζησε και έδρασε κατά την επίγεια παρουσία Του ο Θεάνθρωπος Κύριος, ο πάντοτε φίλεργος και άοκνος π. Νεκτάριος συνέλαβε και την ιδέα να παρουσιάσει τις ευαγγελικές διηγήσεις -και όχι μόνο-, τονίζοντας τη στενή σχέση τους με τους αγιασμένους χώρους που διαδραματίστηκαν μοναδικά σε σημασία γεγονότα.

Το πλούσιο πατερικό, εικονογραφικό και επιστημονικό υλικό, που ως καλή μέλισσα συνέλεξε και με το δικό του εκφραστικό τρόπο σχολίασε ο συγγραφέας, καθιστά λίαν αξιόλογη και τη νέα του συγγραφική προσπάθεια.

Βεβαίως το πλήθος όχι μόνον των ρητών του Ευαγγελίου, αλλά και πολλών δυσνόητων πατερικών κειμένων, απευθύνεται κυρίως σε αναγνώστες που έχουν θρησκευτικές και θεολογικές γνώσεις, αν και νομίζω ότι αρκετοί πιστοί Χριστιανοί, με φιλότιμη προσπάθεια, σ' ένα κάποιο βαθμό, θα ωφεληθούν.

(από τον πρόλογο του Μιχαήλ Δ. Τσίριμπα, Θεολόγου-φιλόλογου)