Βιβλίο
Πλαστογραφία των υπογραφών

Κωνσταντίνος Βέννης
Αθήνα
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 119
Σχήμα: 22χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-445-948-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-05-2013)
Περίληψη:

Οι υπογραφές προσφέρονται για έρευνα και ταυτοποίηση λόγω της μοναδικότητάς τους. Ο καθένας μας αναπτύσσει συνήθειες κατά την κίνηση της γραφίδας που αντιπροσωπεύουν την υπογραφή του. Η εξέταση μιας υπογραφής έχει εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη τεχνική ενασχόληση και εξάσκηση και οι ειδικοί δικαστικοί γραφολόγοι χρησιμοποιούν την τεχνική μέθοδο για μια συστηματική και αντικειμενική έρευνα της αλήθειας. Η εκ βάθους και αποτελεσματική εξάσκηση είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη εξέταση αμφισβητούμενου εγγράφου.
Ο Ειδικός Δικαστικός Γραφολόγος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με μια ευρεία σειρά ερωτήσεων σχετικά με το υποτιθέμενο ιστορικό της παραγωγής κρίσιμων εγγράφων. Εκτός της συγκριτικής αντιπαραβολής γραφής και υπογραφών, ο ΕΔΓ πρέπει να έχει γνώσεις τυπογραφίας, να γνωρίζει είδη και μάρκες αντιγραφικών και εκτυπωτικών μηχανημάτων, τα πάντα γύρω από το εξοπλισμό μελάνης και χάρτου.
Στο βιβλίο "Πλαστογραφία των υπογραφών" ο συγγραφέας, ειδικός δικαστικός γραφολόγος, κ. Κωνσταντίνος Σπ. Βέννης, εξηγεί με ποιον τρόπο η επιστημονική μέθοδος βρίσκει εφαρμογή στην εξέταση υπογραφών, πώς να προσδιορίζονται οι παράμετροι που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων και πως μπορούν να ανιχνευθούν οι πλαστογραφίες. Δικηγόροι, δικαστές και φοιτητές θα διαπιστώσουν διαβάζοντας ότι έχουν στα χέρια στους έναν ευανάγνωστο και κατανοητό οδηγό για μια πρακτική προσέγγιση στη συναρπαστική μελέτη της έρευνας των υπογραφών.